banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi Akademik Yılı Törenle Açıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Akademik Yılı Törenle Açıldı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Dr. Şükrü Haluk Akalın, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Milletvekilleri Dr. Nurettin Akman, ve Ahmet Bukan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Kemal Esengin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da açılış törenine gönderdikleri mesajla ‘Akademik yılın hayırlı olması’ dileklerinde bulundu.

Şef Mehmet Efe yönetimindeki Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Anabilim Dalı Orkestrası’nın sunduğu mini konser sonrası konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Üniversitenin kısa süre içerisinde geldiği noktayı anlattığı konuşmasında, ÇKÜ’ nün fiziki gelişimi ve meslek yüksek okullarının geldiği nokta hakkında salonda bulunanları bilgilendirdi. Rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Rektör Ali İbrahim Savaş, iki yıllık süre içerisinde ciddi bir yol kat ettiklerini, ancak gidilecek daha çok yolları olduğunu, eksiklikleri tamamlamak azim ve karalılığında olduklarını ifade etti.

Üniversite olarak yeni bir döneme girdiklerini söyleyen Rektör Savaş, Bugüne kadar üniversitenin temellerini attıklarını ancak, bundan sonra onu yükselterek Başkent Ankara’ya çok yakın olan Çankırı’yı bir üniversite şehri haline getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çankırı’yı tüm Türkiye’nin tanıması gerektiğini söyleyen Savaş, bu hedefin gerçekleşmesi için Uluyazı Kampüsüne büyük önem verdiklerini belirtti.

Protokol konuşmaları sonrasında “Geçmişten Geleceğe Türkçe” konulu Akademik Yılın ilk açılış dersi, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın tarafından verildi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER