banner198

ESKİ TÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ

Eski Türk Giysileri Defilesi ve Halkoyunları Gösterisi etkinliği düzenlendi.

ESKİ TÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 100. Yıl Kültür Merkezinde “Eski Türk Giysileri Defilesi ve Halkoyunları Gösterisi" etkinliği düzenlendi.

 

Etkinliğe Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyeleri, Çankırılılar ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlik, “Eski Türk Giysileri Defilesi" ile başladı. Anadolu’nun yöresel tarihi kıyafetlerini defilede öğrenciler taşıdı. Defilenin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halk Oyunları Topluluğu’nun 2010 yılı içinde ülkemizi temsil ettiği yurt dışı etkinlikleri fotoğraflarının yer aldığı slayt izlendi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Romanya, Polonya ve Mısır’da düzenlenen etkinliklere katılmıştı.

 

Gecede, Öğretim Görevlisi Ahmet Kocadağ yönetiminde “Bir Yudum Anadolu Efsanesi” adlı Halkoyunları Topluluğu sahne aldı. Farklı yörelerin halkoyunlarını sahneleyen “Bir Yudum Anadolu Efsanesi” izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

Gecenin sonunda, üniversitemizi ve ülkemizi Mısır’da düzenlenen etkinliklerde büyük başarıyla temsil eden Çankırı Karatekin Üniversitesi idarecilerine, öğretim üyelerine ve öğrencilerine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER