banner198

ANADOLU NUN RENKLERİ ÇANKIRI DA

Anadolu nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm adlı Fotoğraf sergisi ve Belgesel Film Gösterimi gerçekleştirildi.

ANADOLU NUN RENKLERİ ÇANKIRI DA
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı Maltepe Üniversitesi, Tübikam ve Seydişehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan “Anadolu’nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm” Fotoğraf sergisi ve Belgesel Film Gösterimi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Prof. Dr. Alemdar Yalçın ve Prof. Suna Çevik yaptı. “Anadolu’nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm” adlı belgeselin çekim aşamasında fotoğraf sanatçısı ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Ürper’in objektifine yansıyan fotoğraflardan oluşan sergide 40 eser yer aldı. 

 

Sergi sonrası belgesel film gösteriminin açılış konuşmasında “Anadolu’nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm” belgeselinin proje sorumlusu Prof. Dr. Alemdar Yalçın kendi değerlerimizi ancak kendimizin tanıtabileceğini, batılıların bu işle hiç ilgilenmediklerini belirterek bunun için önce bizim kendimizi tanımamız gerektiğini söyledi. Televizyonlarda ayrılığın bir esenlik olarak anlatıldığının altını çizen Yalçın, bizi birbirimize düşman eden her türlü çabayla savaşmamız gerektiğini ve bu çabanın bir ürünü olarak bu belgesel projesini hazırladıklarını ifade etti. Yalçın, Anadolu’daki doğum, düğün ve ölüm ritüellerinin birbirlerine ne kadar benzediklerini belgeselin çekimleri sırasında açıkça ortaya çıktığını da sözlerine ekledi. 

 

Prof. Dr. Alemdar Yalçın’dan sonra konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise, Anadolu’nun büyük bir medeniyet mutfağı olduğunu ama bunun farkına henüz varamadığımızı belirterek bir arada yaşamayı dünyaya öğreten bir milletin beşiği olan Anadolu’yu merkeze alan belgesel film dolayısıyla proje başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın’a ve ekibine teşekkür etti.

 

13 bölümden oluşan belgeselin 50 dakikalık gösteriminin yapıldığı etkinlik, belgesel ekibiyle yapılan söyleşiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER