banner198

Kariyer Günlerinin Konuğu Suat Kınıklıoğlu

Gazi Anadolu Lisesinin geleneksel hale gelen Kişisel Gelişim ve Kariyer Günlerinin bu yılki konuğu Suat Kınıklıoğlu oldu.

Kariyer Günlerinin Konuğu Suat Kınıklıoğlu
banner145

Çankırı Gazi Anadolu Lisesinin geleneksel hale gelen Kişisel Gelişim ve Kariyer Günlerinin bu yılki İlk Konuğu AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu oldu.

 

Suat Kınıklıoğlu’ nun kariyerinin konu edildiği program kendisinin biyografisinin okunması ile başladı. Biyografisinin okunmasının ardından örgencilere hitaben bir konuşma yapan Suat Kınıklıoğlu şunları söyledi.

 

“Hedeflerin küçük yaşlarda belirlenmesi gerekiyor, mesela ben küçükken postalar hep geciktiği için postacı olmak ve bu gecikmeleri ortadan kaldırmak isterdim, daha sonrada astronot olmak istemişimdir ama önümde çok iyi bir rol model olan dayımı örnek alarak subay oldum. Sizlerde hayatta ne olmak istediğinize şimdiden karar verin ama kendinize de çok iyi rol modeller seçerek ailenizin ve çevrenizin tecrübelerini de değerlendirmeye alın mutlaka Çünkü tecrübe kolay kazanılan bir şey değildir.” Dedi.

 

İş ve eş seçiminin hayatta mutlu ve başarılı olmak için çok önemli olduğunun altını çizen Suat Kınıklıoğlu; “doğru seçimler sizleri başarılı ve mutlu kılacaktır” dedi

 

Zamanı doğru kullanmanın önemine de değinen Suat Kınıklıoğlu Teknolojinin hızına yetişmenin mümkün olmadığını belirterek; “ Sosyal paylaşım ve oyun sitelerinde geçirdiğiniz zamanın yarısını bilgi öğrenmek ve kitap okumak için harcarsanız daha başarılı olursunuz” Dedi.

 

 Öğrencilere Kitap okuma alışkanlıklarını soran Suat Kınıklıoğlu aldığı cevaptan memnun olmayarak öğrencilerden yarıyıl tatilinde mutlaka kitap okumalarını 2. dönem bu kitapların değerlendirmesini yapmak için sizlerle tekrar bir araya gelmek istiyorum diyerek öğrencilerden yarıyıl tatilinde mutlaka kitap okumaları yönünde söz aldı.

 

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Suat Kınıklıoğlu Üniversite sınavının şu an kaldırılmasının mümkün olmadığını, AB ye üyeliğin zorunluluk olmadığını ama Türk İnsanının yaşam standartlarının iyileştirilmesi için araç olduğunu belirterek; “ Zaten şu an çoğu standardımız AB kriterlerine uygun biz bunları daha iyiye yükseltmenin gayret ve çabası içerisindeyiz” Dedi.

 

Bir soru üzerine geçmişte kendisinin de zor zamanlarının olduğunu belirten Suat Kınıklıoğlu subaylığı bırakıp öğrenim için Kanada’ya yerleştiğinde gündüzleri okuyup geceleri çalıştığını kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirterek; “O sıralar ailemden yardım alma şansımda yoktu ama kendim bir şeyleri başararak zor günleri atlatıp bu günlere geldim” Dedi.

 

Soru Cevap bölümünde söz alan Gazi Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Burak Çaykara  “Sayın Milletvekilim TV lerde izliyoruz Üniversitede okuyan ağabey ve ablalarımız panellere konuşmacı olarak çağırdıkları kişilerin fikirlerine katılmadıkları zaman bizlere kötü örnek teşkil ederek yumurta atarak protesto ediyorlar bende Çankırılı bir Lise öğrencisi olarak onların bu yanlış davranışını size oyuncak yumurta hediye ederek protesto etmek istiyorum” diyerek Milletvekiline oyuncak yumurta hediye etti.

 

Bunun çok demokratik bir protesto şekli olduğunu ifade eden Suat Kınıklıoğlu’da tabi ki öğrencilerimiz beğenmedikleri fikirleri protesto etme hakkına sahipler ama böyle yumurta atarak ve demokratik olmayan şekillerde değil medeni ölçüler içerisinde Türk gencine yakışır bir şekilde haklarını fikirlerini savunarak aramalılar dedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER