banner198

AK Partililer Sandık başında

Avukat İdris Şahin’in istifasıyla boşalan AK Parti İl Başkanlığı yeni başkanını belirleyebilmek için sandık başına gitti.

AK Partililer Sandık başında
banner145

AK Parti'yi Genel Seçimlere götürecek başkan arayışı tüm hızıyla devam ediyor.

Avukat İdris Şahin’in istifasıyla boşalan AK Parti İl Başkanlığı yeni başkanını belirleyebilmek için sandık başına gitti.

Genel Merkez tarafından yapılan oylama ya dört aday katılırken il yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları yönetim kuruları ile il genel ve belediye meclisi üyeleri oy kullandı.

İl Başkanlığını vekâleten yürüten İl Siyasi ve Hukuk İşleri başkanı Erdal Yıldız yaptığı yazılı açıklamayla iş yoğunluğunu gerekçe göstererek aday olmayacağını söylediği seçimlerde İl Yönetim Kurul üyesi Salim Çivitçioğlu, Av. Erkan Köroğlu, Hüseyin Çetiner ile Merkez ilçe başkanı Hüseyin Boz için oylama yapıldı.

Dün akşam saatlerinde İl binasında yapılan oylama sonuçları henüz netlik kazanmazken genel merkez görevlisince Ankara’ya götürülen sonuçların Başbakan Erdoğan’ın atamayla ilgili yapacağı değerlendirmede önüne konacağı edindiğimiz bilgiler arasında yer almakta.

Teşkilat tercihinin atamaya ne derce etki edeceği düşünüle dursun tüm siyasi partilerde olduğu gibi her şeyin parti liderinin iki dudağının arasında olduğunu ve genel merkezde kendisine arkası sağlam bir abi bulanın ipi önde göğüsleyeceğini tahmin etmemek güç değil.

AK Parti’nin daha önce yapılan temayül yoklamalarına rağmen teşkilat mensuplarının iradesinin dışında adaylarla milletin karşısına çıktığı düşünüldüğünde bu tahminimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını da unutmamak gerekir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER