banner198

Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar hızlandı

Çankırı Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar hızlandı
banner145

Çankırı Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Boş arsalar, dere yatakları gibi alanlara dökülen katı atıkların ürettiği kötü koku ve haşereler yüzünden oluşacak bulaşıcı hastalıklardan korunmak için 2006 yılında Çankırı’ya bağlı belediyeler tarafından kurulan, Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği Çankırı Katı Atık Bertaraf Tesisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Çankırı’ya yaklaşık 20 km. mesafede bulunan Merkez Aşağı Pelitözü Köyü, Tozlu Deresi mevkiinde ki yapılan çalışmaları beraberinde ki heyetle inceleyen Birlik başkanı İrfan Dinç Çankırı’ya yeni bir tesis daha kazandıracak olmanın mutluluğunun yaşadıklarını belirtti.

 

Çankırı Yerel Yönetimleri ve Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı İrfan Dinç, “Diğer belediyelerimizde beraber, yıllardır çöpümüzü Ankara Çankırı karayoluna yaklaşık 300 – 350 m mesafede bulunan Süleymanlı Köyü sınırlarında bulunan vadiye gelişi güzel dökmekte idik. Bu durum Çankırı girişinde bazen dayanılmaz kokularla insanımızı rahatsız etmekte idi. Göreve gelmemiz ile Çankırı’mızı bu dertten de kurtarmak niyetindeydik. Daha sonra süreç bizi sadece merkez belediyemizin değil tüm il sınırlarında belediyelerimizin de içerisinde olduğu büyük bir çalışmanın içerisine itti” dedi.

 

Başkan Dinç,”Tüm belediyelerimizin bu sorununa ortak çözüm bulmak amacıyla 2006 yılında Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliğini kurduk. 2010 yılında ihalemizi gerçekleştirdik ve inşaatımıza başladık. Projemizin maliyeti 2.993.000,00 TL olarak belirlendi. Bu konuda Çevre ve Orman Bakanlığımızdan da yardım talebinde bulunduk. Çünkü biz bu soruna çözüm bulma niyetimizde ısrarcı idik. Tabi bunun yanında belediyelerimizin de ekonomik durumlarının bilincindeydik. Çevre ve Orman Bakanlığımızdan proje için büyük bir yardım aldığımızın müjdesini de verebilirim. En kısa zamanda bu sorundan da şehrimizi kurtaracağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER