banner198

ÇOKSESLİ MÜZİK KONFERANSI YAPILDI

Türkiye’nin Çoksesli Müzik Serüveni Konferansı gerçekleştirildi.

ÇOKSESLİ MÜZİK KONFERANSI YAPILDI
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri Türkiye’nin Çoksesli Müzik Serüveni Konferansı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türev Berki’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Suna Çevik, Berki’nin müzik ve akademik kariyeri hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Türev Berki Türkiye’nin çoksesli müzik serüveninin 1543 yılında sarayda verilen orkestra konseri ile başladığını belirterek Osmanlı padişahlarından V. Murat ve Abdülaziz’in birçok bestesinin bulunduğunu söyledi. Cumhuriyet döneminde ise Halk Müziğinin Çağdaş Çoksesli Türk Müziğinin ortaya çıkmasında kaynak olduğunu ifade eden Berki sunumunu görsel malzemenin yanı sıra Donazetti, Ulvi Cemal Erkin ve Mozart’tan örnek parçalar eşliğinde tamamladı.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER