banner198

O büyük şahsiyetin dünyaya gelişine ne kadar sevinsek azdır

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan Mevlid Kandili münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

O büyük şahsiyetin dünyaya gelişine ne kadar sevinsek azdır
banner145

Yüce Yaratıcının Kuran-ı Kerim’de “yüce bir ahlak üzere” gönderdiğini müjdelediği ve tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, peygamberlik zincirinin son halkası olan Sevgili Peygamberimiz (sav)’in hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutlaya geldiğimiz Mevlid Kandili’ni 14 Şubat pazartesi gününü Salı ’ya bağlayan gece idrak edeceğiz.

 

"O büyük şahsiyetin dünyaya gelişine ne kadar sevinsek azdır"

          

Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin bir yıldönümüne daha ulaşmış bulunuyoruz. Doğumundan itibaren insanlık için yeni bir dönemin kapısını açan O, insanlığa rahmet olarak gönderilmişti ve tüm hayatı hiç şüphesiz ki bu yolda geçti. Amacı tüm insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaracak ilahi mesajı yaymaktı. O bir teklif getirdi. İnsanlık tercihini yapmakta hürdü. Kimseye zulmetmedi, kimseyi zorlamadı. Hep hakkın ve hukukun yanında oldu. Zaten kendi ifadesiyle O, "güzel ahlakı tamamlamak üzere" gönderilmişti.

          

Hz. Peygamber madde ile manayı en güzel şekilde birleştirmiş, hem dünyanın kazanılması hem de öbür dünyanın kazanılması için mükemmel bir sentez ortaya koymuştur. İnsanlığın hem yeryüzünde adaletli şekilde yaşaması onun başlıca hedeflerinden olurken aynı zamanda ruh ve gönül dünyamızın da baş tacı olmuştur.

             

O'nun sevgisinin ve bizlere miras bıraktığı ulvi değerlerin ve esasların yolumuzu aydınlatmasını diliyorum. Bu vesile ile Çankırı lı hemşerilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 

Ahmet BUKAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304