banner198

Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yeni binasına kavuşuyor.

Şabanözü ne yeni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin kurulması Milli Eğitim Bakanlığı 2011 yılı programına alındı.

Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yeni binasına kavuşuyor.
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu’nun girişimleri ile Şabanözü’nde yeni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşa edilecek.

 

Suat Kınıklıoğlu’nun Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptığı görüşmeler sonrasında Şabanözü’ne yeni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kurulması Milli Eğitim Bakanlığı 2011 yılı programına alındı.

 

Geçici olarak 3560 m2 kapalı alanda kurulan binada 128 öğrenci ile 8 şubede eğitim ve öğretime devam eden Şabanözü Teknik ve Endüstri meslek lisesinin ihtiyaca cevap verememesi üzerine Şabanözü Belediye Başkanı Ali ÇAPÇI’nın girişimleri ve AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu’nun desteği ile yeni okul binasının inşası için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay çıktı.

 

Kınıklıoğlu Şabanözü’nde yeni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin inşa edilmesi ile gençlerimize daha nitelikli ve verimli bir eğitim sistemi sunulacağını belirterek şöyle konuştu:

 

“Dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek zorundayız. Nitekim AK Parti iktidarı döneminde eğitim kalitesinin daha da artırılması ve bu alanda mevcut olan sorunların giderilmesi konusunda son yıllarda çok ciddi çalışmalar yapılmış ve özellikle Milli Eğitime ayrılan bütçe diğer kurumların çok önüne geçmiştir. 2005 yılından itibaren Milli Eğitime bütçeden ayrılan pay diğer tüm kalemlerin üstünde olmuştur.”

 

Etkin, kaliteli ve uygulanabilir bir eğitim sistemi kurmayı amaçladıklarını belirten Kınıklıoğlu “Yeni Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Şabanözü ilçemiz ve Çankırımız için hayırlı olmasını temenni eder, tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER