banner198

OTURARAK BAŞARIYI YAKALAYAN TEK VARLIK TAVUKTUR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,Teröre ülke olarak bugüne dek ağır bedeller ödedik, "dedi

OTURARAK BAŞARIYI YAKALAYAN TEK VARLIK TAVUKTUR
banner145

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, teröre bugüne kadar tespit edilebilen miktarla 300 milyar doların üzerinde para harcandığını belirterek "Teröre ülke olarak bugüne dek ağır bedeller ödedik, kaybeden de güneydoğu halkı oldu" diye konuştu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılış töreninde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğrencilere nasihat niteliği taşıyan konuşmasında millet olarak geçmişimizde utanılacak bir hususun olmadığını belirterek "Millet olarak alnımız açık başımız dik. Geçmişimizle utanmamalı aksine gurur duymalıyız" dedi.

Bakan Çiçek, çocuklarının geçenlerde doğum gününde hediye ettiği bir kitapta yer alan "Adam gibi yaşamak için dünyaya bir kez gelmek yeterlidir" ifadesi üzerinde durduğu konuşmasında şunları söyledi:

"Ecdadımız sadece kendisi için değil, başkaları için yaşamıştır. Osmanlı topraklarının dörtte üçü vakıf arazisidir. Kuşların hayvanların bakımı için ecdadımız vakıf kurmuş. Bu medeniyeti bilmemiz lazım. Mozartı da, Çaykovski'yi de dinleyeceğiz ama bugün eserleri kaybolmak üzere olan kendi müzik adamlarımızı da bileceğiz. Üniversiteler sadece insanların beynine bilgi yükleyen kurumlar olmamalı. İlim burada irfan halkta. İlimle irfanı buluşturmalıyız" dedi.

Geçmişte sağ sol olarak bizleri böldüler. Birbirimize düşürdüler. Sonra anladık ki bu işin arkasında birileri varmış. Daha sonra Türkiye'yi bir etnik terörle karşı karşıya bıraktılar. Sizi temin ederim bu işin arkasında birilerinin menfaati var. 40 binden fazla insanı kaybettik. Dünyanın en gelişmiş projelerinden birisi GAP Projesidir. Maliyeti 30 milyar dolar. Sırf teröre hesaplanabilir harcadığımız rakam 300 milyar dolardır. On tane GAP Projesi eder. Bakınız bugün üniversite gençliğinin en büyük kâbusu işsizliktir. Bu proje bittiği takdirde 3 milyon 800 bin kişi doğrudan iş bulacak. Son rakamlara göre işsizlik rakamı 2 milyon 200 bindir. Bu proje bitmiş olsaydı 1 milyon 600 bin istihdam açığı olacaktı. Türkiye bu terör belası nedeniyle bu projeyi bitiremedi. Bundan da en başta Güneydoğu halkı zarar gördü. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, bölgesinde ve dünyada istikrar sahibi, söz sahibi oldukça bölgede birilerinin karnı ağrıyor. Biz büyüdükçe birilerinin ayağına basıyoruz. Ayağına basılanların bugün kullandığı argüman terördür. Çocukları, kadınları, yaşlıları öldürerek bir halkın hakkını koruyamazsın, hukukunu koruyamazsınız. Olsa olsa zulmedersiniz. Koruduğunuz halkın hakkı değil, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin hakkıdır" diye konuştu.


Bundan yirmi yol sonra öğrencilerin neler yaptıklarını değil neler yapamadıkları konusunda pişmanlık duymamaları için bugünü iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Cemil Çiçek "Karşılaştığınız problemleri büyütmeyin. Bizler de imkansızlıklar içinde okuduk. Kimimiz simit sattı, kimimiz çay satarak haftada yirmi lira kazanarak okuduk. Bugünkü gibi 2-3 kişilik yurtlar değil, 60 kişilik koğuş sistemindeki yurtlara girebilmek bile ayrıcalıktı. Çok çalışmamız, üretmemiz lazım. Unutmayalım ki oturarak başarıyı yakalayan tek varlık tavuktur" dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER