banner198

Tek Millet tek Devlet tek Bayrak

Çankırı MHP Milletvekili Ahmet Bukan, son günlerdeki gelişmeler hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

Tek Millet tek Devlet tek Bayrak
banner145

Tek millet tek devlet tek bayrak

Son dönemde PKK terör örgütü ve uzantılarının başlattığı Türkiye’yi bölme projelerinin fiilen hayata geçirilmesi girişimleri ve dayatmaları, Anayasa ve kanunlara meydan okuyan bir ayaklanma hazırlığı gibidir.

Son günlerde yaşanan PKK’nın sivil uzantılarının Kürtçenin yaşamın her alanında kullanılması için başlattığı “iki dilli yaşam” kampanyası ve TBMM çatısı altına taşınan tahrikler, Demokratik Toplum Kongresi adı verilen kuruluşun tartışmaya açtığı “Demokratik Özerklik Modeli Taslağı” ve Bir sivil toplum kuruluşunun hazırladığı ve Cumhurbaşkanı’na birkaç gün önce sunulan PKK manifestosu niteliğindeki rapor, ülkenin içinde bulunduğu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Bu tür girişimler başlamışken hükümetin buna bir çözüm bulmaması ve ana muhalefetin bu duruma göz yumar gibi sessiz durması bizleri kaygılandırmaktadır.

Bu girişimlerin temeli ve ortak amacı:

√     PKK’nın Türk milletinin dışında ayrı bir Kürt milletinin varlığının kabul edilmesi ve bunun devletin kurucu ortağı olarak Anayasa’da tescil edilmesi,

√     Kürtçenin kamusal alanda ve eğitim sisteminde siyasi statü kazanması ve

√     İlk aşama olarak demokratik özerklik adı altında ayrı bayrağı, Parlamentosu ve savunma gücü olacak eyaletler sistemine geçilmesidir.

PKK’nın milli kimlik, dil ve yönetim hakkı taleplerinin hayata geçilmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 87 yıl sonra tek millet-tek devlet esasına dayanan üniter yapıdaki milli devlet yıkılacaktır.

Bunun yerine etnik temelde ayrıştırılmış çok milletli, çok kimlikli, çok dilli ve coğrafi temelde özerk bölgelere ayrılmış parçalı bir ortaklık devleti kurulacaktır.

Türkiye’nin ve Türk milletinin milli birliğini, dayanışma ve kardeşlik ruhunu, huzurunu ve güvenliğini hedef alan çok yönlü hain tahrikler son dönemde bilinçli ve planlı bir şekilde hız kazanmış ve yaygınlaşmıştır.

Bunların amacı bin yıldır bir arada kardeşçe yaşayan Türk Milleti Ailesinin içine etnik köken, dil ve mezhep ayrılığına dayalı fitne sokmak ve aziz milletimizi bu farklılıklara göre ayrıştırarak bir çatışma ortamının şartlarını hazırlamaktır.

İçinden geçtiğimiz bu tehlikeli süreçte herkes Türkiye’nin kaderi üzerinde alçakça oynanmak istenen bu oyunları görmeli ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde hareket etmelidir.

İmralı canisi’nin “demokratik cumhuriyet” projesinin ve Başbakan Erdoğan’ın “demokratik açılım” ambalajına sarılı PKK açılımının anlamı ve sonucu bu olacaktır.

Nihai amaç gün gibi ortadır. Etnik temelde ayrı bir millet ve milli azınlık olduğunun kabulü ve devletin niteliği ve yapısının bu ayrıştırmaya hukuki ve siyasi temel kazandıracak şekilde yeniden düzenlenmesi talep edilmektedir.

Milliyetçi Hareket; etnik köken, dil, din ve mezhep farklılıklarına bakmadan Büyük Türk Milletini ve bu büyük ailenin eşit ve şerefli mensuplarını bir bütün olarak kucaklayan siyasi misyonun adıdır.

Türkiye’nin milli birliği, dirliği, kuruluş ilkeleri ve bin yıllık kardeşliği bizim için her türlü düşünce ve hesabın önünde ve üstündedir.

Türk milleti çaresiz değildir, Türkiye sahipsiz değildir.

Ahmet BUKAN

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304