banner198

İYİ Partili Karamemiş, Çankırı Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, Çankırı’nın Iğdır ve Bayburt ile birlikte Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri olduğunu ve bu makûs tarihi değiştirmek için göreve talip olduklarını söyledi.

İYİ Partili Karamemiş, Çankırı Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri
banner145

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, Çankırı’nın Iğdır ve Bayburt ile birlikte Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri olduğunu ve bu makûs tarihi değiştirmek için göreve talip olduklarını söyledi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in derin soruları ve Turan Harmancı’nın objektif moderatörlüğünde iki saati aşkın bir süre boyunca Seçim Özel Canlı yayınında konuşan İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, İttifak ortağı MHP ve AK Parti adaylarına sert eleştiriler yöneltirken kendi projelerini de kamuoyuyla paylaştı.

Çankırı Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri

Çankırı’nın Iğdır ve Bayburt ile birlikte Türkiye’nin geri kalmış üç kentinden biri olduğunu ve bunu hak etmediğini düşündüğünü ifade eden Mehmet Ali Karamemiş, “ Çankırı bunu asla hak etmiyor. Çankırı’nın bir üretim ve istihdam şehri olarak önünün açılması ve gelişmesi lazım bizde bunu yapacağız. Bizim insanımız Çankırı’yı terk ederken Çankırı bir mülteci kenti olmaya başladı. Bugün bu şehirde aday olan iktidar partisine mensup Belediye Başkan Adayı “Garip şehir Çankırı” diyebiliyorsa ona sormak lazım 22 yıldır neden bu garibanlığı bitirmediniz? “ sözleriyle rakip aday Hüseyin Filiz’e göndermede bulundu.

Çankırı’da derin bir yoksulluk var

“Tüm ülkede var ama Çankırı’da daha derin bir yoksulluk var. Halk dertli. Bugün bir emeklinin Çankırı’da yaşayabilmesi için en az 35 bin TL maaş alması gerekiyor. Bunu alabiliyor mu emekli maalesef alamıyor. İktidar ortakları emeklinin boğazına çökmüş durumda. Çankırı halkı şunu düşünebilir. Cumhurbaşkanın oy verirseniz hizmet gelir sözünden dolayı kafası karışmış endişeye düşmüş olabilir. Hiç endişe etmesinler. Bizim belediyecilik anlayışımızda Çankırı her hizmeti fazlasıyla alacak. Halkın bu derin yoksulluğuna rağmen İktidar ortakları hangi yüzle vatandaştan oy istiyorlar anlayamıyorum. Bu şehir onlar ne istediyse vermiş ama onlar b u şehre hiçbir şey vermemiş. Hala gelip oy isteyebiliyorlar. Bunu anlayamıyorum.” diyen Karamemiş, Çankırı’yı ayağa kaldıracak projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Çankırı’yı Ankara’nın gölgesinden kurtarmamız lazım

Çankırı’nın yıllarca Ankara’nın gölgesinde kalmanın çaresizliğini yaşadığının altını çizen Karamemiş, “ Bizim bir an önce Çankırı’yı Ankara’nın gölgesinden kurtarmamız lazım. İktidar 22 yılda bunu başaramamış.  Biz daha kentimizi Türkiye’nin Çankırı’sı yapamamışız. Bu garabet durumu bir an önce ortadan kaldırmamız lazım. Bu, bu şehri yönetenlerin ayıbı. Biz makus talihi değiştirmek için göreve talibiz.” dedi.

Çankırı’nın öncelikli sorunu konut ve deprem sorunudur

Çankırı’nın en büyük sorununun depreme hazırlık ve konut sorunu olduğunu belirten Karamemiş, “ Bugün ben araştırdım Üniversitemizin 21 bin kayıtlı öğrencisi var ama. Çankırı’da ikamet eden okuyan öğrenci sayısı 7-8 bin civarında. Kalan öğrenciler barınma sorunu nedeniyle buradan gidiyor. Kayıt donduruyor ve gidiyor. Biz bu giden öğrenciye barınma imkanı sağlar Çankırı’da tutarsak. Bunun her şeye katkısı olur. Esnafa, nüfusa, ekonomiye, kiraların düşmesine yani Çankırı büyür gelişir. İktidar sahipleri 20 yıldır bunu başaramamış. Şimdi iktidarın iki ortağı bize bir 5 yıl daha verin bunu yapalım diyorlar. 22 yıldır neden yapmadınız? Şehrin deprem eylem planı yok. Biz deprem eylem planı ve konut hamlemizle bu iki sorunu kısa sürede çözeceğiz.” dedi.

Kent meydanı oldubittiye getirilmiş bir proje

Yapımına başlandığı anadan itibaren Çankırı’da büyük tartışmalara yol açan Kent Meydanı hakkında da konuşan İYİ Parti Adayı Mehmet Ali Karamemiş Şunları söyledi.

“Kent meydanı tamamen oldubittiye getirilmiş bir proje. Evet, şehirler meydanları ile anılır. Keşke çok güzel bir meydan olsaydı Çankırı’da meydanıyla anılsaydı bende seve seve alkışlardım.  Oysa şimdi projeye baktığımızda meydandan ziyade 41 dükkanın olduğu bir yapı görüyoruz. Bir kere o yapının orada ki müzenin tarihi siluetine bir ayıp olduğunu belirtmek isterim. O dükkanların bölünerek 82 dükkan olacağı söyleniyor. Bu orada ki sıkışıklığı iki kat daha artırılacak. Bunun böyle olmasını bakanın istediği söyleniyor. Bu bile bu kente çok büyük ayıp. Bir şehrin kaderiyle burada yaşamayan biri karar vermemeli. Bu dükkanları düşündüğümüzde rant meydanı söylemleri gerçeğe dönüşüyor. Yani şu net burası bir Kent Meydanı projesi ve meydan değil.”

“Topraksız Tarım” projesi ile Ankara’nın Antalya’sı olabiliriz

Çankırı’yı üretim şehri yapmak için üretime ve istihdama dönük projeleri olduğunu söyleyen Karamemiş, “ Benim bir “Topraksız Tarım” projem var. Bu projeyle yanı başında olduğumuz Ankara’nın Antalya’sı olabiliriz.  Topraksız tarım su ve ışıkla yapılan bir tarım ve dünyada aldı başını gidiyor.  Kapalı alanda ışıkla yapılan ve başka hiçbir ek çalışmaya gerek olmayan bir tarım şekli. Seracılığın çok ileri seviyesi. 10 dönümde yetiştirdiğiniz ürünü 100 metrekarede ve %90 daha az suyla ve gelişimini de ultraviyole ışıkla alıyor. Bu tarım şeklinde toprakta yetişen ne varsa yetiştirebiliyorsunuz. Yani şimdi alacağınız bir traktör fiyatına bu sistemi kurup 12 ay üretim yapabilirsiniz. Bu Çankırı’yı çok ileri seviyeye taşıyacak bir proje. Bunu belediyemiz koordinasyonunda Pazar payını da hallederek gerçekleştireceğiz. Satışını da kuracağımız kooperatif yapacak. Yani üreticinin satış kaygısı olmayacak.  “ dedi.

Akıllı otopark sistemi ile hem park hem yer sıkıntısı sorununu çözeceğiz

Çankırı’nın en büyük sıkıntılarından birinin de otopark sıkıntısı olduğunun altını çizen M. Ali Karamemiş, “ Şehrin belli noktalarına özellikle Bulvara kuracağımız bu asansör akıllı otopark sitemi ile hem yer sıkıntısına hem de otopark sorununa çözüm bulacağız. Yani 2 arabanın kapladığı bir alanda biz 25 aracı park etmiş olacağız. Bu da önemli projelerimizden birisi bunu hayata geçirdiğimizde şehir trafiğinde büyük bir rahatlama olacak.” dedi.

Seçilirsem rozetimi kenara koyup Çankırı’nın Başkanı olacağım

Siyasilerin bir parti rozeti altında seçim yarışına girmesinin doğal olduğunu ama özellikle belediye başkanı seçildikten sonra rozetten kurtulmaları gerektiğini belirten İYİ Parti Adayı M. Ali Karamemiş, “ Ben seçildiğim gün rozetimi kenara koyacağım ve sadece bana oy veren İYİ partililerin değil tüm Çankırı’nın belediye başkanı olacağım. Hizmetlerimizi Çankırı halkı için yapıp mesaimizi Çankırı için dolduracağız.  Biz ikili ilişkilerimiz ve vizyonumuzla projelerimiz için kaynağı çok rahat bulacağız. Yani bize oy vermezseniz hizmet gelmez anlayışı iyi bir anlayış değil.  Biz bu şehri halkımızla özellikle gençlerle yöneteceğiz. Gençlerin önünü açacağız.  Çocuklarımıza değer vereceğiz. Mahalle kreşleri yapacağız. Emeklilerimiz için kültür evleri tadında sosyal mekanlar oluşturacağız.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER