banner198

VİP masada şok cinayet! Ilgaz eski kaymakamı açığa alındı…

Çankaya’daki bir restoranda iş insanı Polat Aykaç’ın, akademisyen Güven Çaprak’ı öldürdüğü masada Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün de olduğu ortaya çıktı.

VİP masada şok cinayet! Ilgaz eski kaymakamı açığa alındı…
banner145

Çankaya’daki bir restoranda iş insanı Polat Aykaç’ın, akademisyen Güven Çaprak’ı öldürdüğü masada Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün de olduğu ortaya çıktı. Ilgaz’da uzun yıllar görev yapan Kaymakam Gürbüz, İçişleri Bakanlığınca açığa alındı.

Ankara'nın gözde mekanlarının bulunduğu Çankaya Çayyolu’ndaki İ. Balık Restoran’da dün gün ortasında 7-8 kişi bir araya geldi. İddiaya göre, masada Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün yanı sıra iş insanı Polat Aykaç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Güven Çaprak,  Zafer Partisi Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı akademisyen Prof. Dr. Mehmet Alagöz’ün yanı sıra bir Cumhuriyet Savcısı, 2 iş insanı üç kişi daha bulunuyordu.

Masada bulunanlar yemeklerini yedikleri sırada, grubun bulunduğu odaya, iddiaya göre aralarında kadın bir hakimin de bulunduğu 8 kişilik bir grup geldi. Yine iddiaya göre iki grubun sohbeti esnasında Çaprak, diğer gruptaki kadın hakime laf atarak, küfürlü konuştu. İki grup arasında bu nedenle kısa süreli bir tartışma yaşandı. Daha sonra kadınların da arasında bulunduğu 8 kişilik grup VİP odadan ayrıldı. İddiaya göre; Aykaç, Çaprak’ı, küfretmemesi için uyardı. İkili arasındaki sözlü atışma bir anda alevlendi. Aykaç, belindeki tabancasını çıkararak Çaprak’ın başına bir el ateş etti. VİP masada işlenen cinayet hakkında önemli bir ayrıntı çıktı. Cinayetin işlendiği esnada masada, Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz de bulunuyordu. Kaymakam Gürbüz’ün de, cinayete ilişkin bilgisinin alındığı öğrenildi.

Cinayetin ardından iş insanı Aykaç, masada bulunan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz ile 5 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı soruşturmanın sağlıklı yürümesi açısından Kaymakam Gürbüz’ü açığa aldı. Kaymakam Gürbüz’ün yerine vekaleten Polatlı Kaymamanı'nın görevlendirildiği öğrenildi. Masada bulunan Cumhuriyet Savcısı’nın ise Cinayet işlenmeden kısa bir süre önce restorandan ayrıldığı öğrenildi. Kaymakam Gürbüz, Prof. Dr. Alagöz ile Mustafa Kaldırım dün Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest kaldı. ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Aykaç ifadesinde, Çaprak’ın masadaki bir kadına laf atması üzerine tartıştıklarını, boğuşma sırasında silahının ateş aldığını ileri sürdü. Emniyetteki ifadelerinin ardından Aykaç 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi.

Akademisyen Sabıkalı Çıktı

Öldürülen akademisyen Çaprak’ın suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tehdit, yaralama gibi olaylardan sabıkası olduğu öğrenildi. Bu da cinayetin daha kriminal bir nedenle işlenmiş olabileceği değerlendirmelerine neden oldu. 3 çocuk babası Güven Çaprak dün Polatlı’da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2022, 00:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
emre filiz
emre filiz - 1 yıl Önce

umarım ucu ılgaz dagına kafeterya yolsuzluguna gelir ılgaz daki yolsuzluk larda çıkar

Ilgazlı
Ilgazlı - 1 yıl Önce

O kafeterya daha çok kişinin başını yer devlet malı deniz yiyenler aslan ama şimdilik aslan elbet fare olduğu günler gelir

emre filiz
emre filiz - 1 yıl Önce

gercek bir savcı cıkar ılgaz da olanları araştırır kaymakam gürbüz kimle ne iş yaptı kimler üzerinde iş yaptı cıksın

Murat bulut
Murat bulut - 1 yıl Önce

Adam gibi adam darbe günü canını ortaya koyan kahraman

Haberci
Haberci - 1 yıl Önce

Muhammet gürbüz ü bayan doktor a şiddet uygulayan kaymakam olarak hatırlıyorum.cezasını geç de olsa görür inşAllah.

İrfan Bulut
İrfan Bulut - 8 ay Önce

Acaba alkol de var mıydı? Hesabı kim ödeyecekti. Kaymakamın zafer partili ile ne işi var? Esrarengiz bir durum. Kurtlar vadisi

Ali veli
Ali veli - 1 yıl Önce

Kaymakam ,hakimler kimler kimler.sanırsın kurtlar vadisi dizisi

SIRADAKİ HABER