banner198

Şehit ateşi Çankırı'ya düştü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında haftalardır devam eden çatışmalarda Çankırılı Uzman Çavuş Yaşar Yeniören şehit oldu.

Şehit ateşi Çankırı'ya düştü
banner145

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Jandarma Özel Harekat (PÖH) uzman Çavuş Yaşar Yeniören (27) şehit oldu.

 

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bariktaların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 17'inci gününde çatışmalar yaşandı. Bu sabah saatlerinde 7'inci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma harekat timleri operasyonlarını sürdürürken, Yıkıkkaya Sokak üzerinde PKK'lılar tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Bayramören Üçgazi nüfusuna kayıtlı Yaşar Yeniören şehit oldu. Yeniören'in İstanbul'da yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Şehit Yeniören'in babasının Maltepe Başıbüyükte bulunan evine dev Türk bayrağı asıldı. Sokak  taziyeye gelenlerle dolup taştı.



-İki kız çocuğu yetim kaldı-

2012 yılında evlenen Yeniören'ün geride iki yaşında Yaren ve 24 günlük Yağmur bebek   yetim kaldı. Yeniören'in küçük kızı Yağmur'un ise 24 Kasım 2015 tarihinde dünyaya geldiği öğrenildi. Daha bir ayını bile doldurmayan Yağmur bebekle ilgili bu şok ayrıntı yürekleri dağladı.

-Şehit Yeniören'in cenazesi yarın toprağa verilecek-

Öte yandan Şehid Yeniören'in cenaze töreni ile ilgili ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Yeniören'in ailesinin isteği üzerine şehidin naaşı 20 Aralık pazar günü Pendik sahilde bulunan Dumankaya camiinde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul'da toprağa verilecek.

 

-Topluluk sayfasına PKK hakaretler yağdırdı- 

Şehit Yeniören için sosyal medyada acılan topluluk sayfasına PKK'li teröristler tarafından hakaret dolu mesajlar yazıldı. PKK'lıların mesajlarına vatandalarda tepki gösterdi. Sin kaflı küfürler havada uçuştu.


-Aydilge konseri ertelendi-

Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adnan Taha Tuğrul'da şehit haberi sorası finaller öncesi bu akşam Orhan Saka Kapalı Spor salonunda düzenleyecekleri karbeyazı motivasyon gecesini ertelediklerini duyurdu. Aydilge konseri 28 şubat pazar gününe ertelendi.
 

-Vali Vahdettin Özcan’ın Taziye Mesajı yayınladı-

Çankırı Valisi vahdettin Özcan'da yayınladığı taziye mesajı ile başsağlığı diledi.

 

Özcan mesajında şunları kaydetti:

 

Diyarbakır Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görev yapmakta iken Sur İlçesinde çıkan çatışmada, hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in şehit edildiği haberini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım.

Şehidimiz Yaşar Yeniören ile birlikte son günlerde yaşanan terör olaylarında vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere tüm milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 03:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
METİN KOÇ
METİN KOÇ - 8 yıl Önce

şehidimize allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

mustafa güler
mustafa güler - 8 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER