banner198

İkinci parti tablet bilgisayarlar dağıtıldı!

Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtım töreni gerçekleştirildi.

İkinci parti tablet bilgisayarlar dağıtıldı!
banner145

Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtım töreni gerçekleştirildi.


Ankara’dan canlı bağlantı yoluyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen tören Çankırı'aa Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.


Vali Vahdettin Özcan’ın yanı sıra Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş, Vali Yardımcıları ve daire amirlerinin katıldığı törende 147 öğrenci ve 38 öğretmene tablet bilgisayarları dağıtıldı.


Vali Özcan yaptığı konuşmasında “Fatih Projesi, gençlerimizin teknolojik açıdan iyi yetiştirilmesini ve derslerde bilişim teknolojilerinin kullanımını amaçlıyor. Bence Türk eğitim sisteminin tarih boyunca gördüğü en büyük gelişmelerden biri. Bu işin çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çapta bir projeyi gerçekleştiren nadir ülkelerden birisiyiz. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Geçen yıl öğretmen ve öğrencilere 511adet tablet bilgisayar dağıtılmıştı. 1. Faz Döneminde ilimizde toplam 1100 öğrenci ve 206 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı planlanıyor. 2014 Yılı 2. Faz programına göre de ilimiz merkezde 18, ilçelerimizde de 40 ortaokul ve meslek lisesine kurulumların yapılması düşünülüyor. 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 03:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304