banner198

Karatekin Üniversitesi kütüphanesi halka açılıyor

ÇAKÜ Kütüphanesinin Kitap ve Elektronik Kaynaklarını Halka Açıyor

Karatekin Üniversitesi kütüphanesi halka açılıyor
banner145

ÇAKÜ Kütüphanesinin Kitap ve Elektronik Kaynaklarını Halka Açıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Uluyazı Kampüsünün prestij binası olan ve 7000 m²’lik kullanım alanı ile hizmet veren kütüphanenin yazılı ve elektronik kaynaklarını halka açıyor.

Elektronik kaynaklar açısından ULAKBİM erişimi sağlanan veri tabanları hizmete sunulan kütüphanede, görme engelliler için tasarlanmış 2 adet bilgisayar, kâğıt ve zaman israfını ortadan kaldıran yüksek çözünürlüklü kitap tarama cihazı, 3 adet grup çalışma odası 7 adet bireysel çalışma odası bulunmakta.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Prof. Dr. Hasan Ayrancı yaptığı açıklamada “Kütüphanemiz modern kütüphanecilik ilkeleri doğrultusunda, eğitim ve öğretim hayatını geliştirip destekleyerek bilgi toplumu yaratılmasına yönelik çağdaş, yaratıcı, üretken, araştırmacı gençler yetiştirilmesine katkıda bulunmak, öğrenen organize olmayı ve bilgiyi paylaşmayı ilke edinmek vizyonuyla çalışma hayatını sürdürmektedir. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphanesi, günümüzde ve gelecekte, öğrenciler, öğretim üyeleri ve diğer araştırmacıların bilgi ihtiyaçlarına cevap verecek bir koleksiyonla, tüm bilimsel aktivite ve çalışmalara destek olmak amacıyla imkanlarını akademisyen, öğrenci ve diğer personelimize sunmaktadır. Biz bu kaynakların kullanımını ve kütüphane imkânlarını şehrin külli aklı olan bir şehir üniversitesi olarak ülkemizin son zamanlarda maruz kaldığı küresel saldırı ve kuşatmalara karşı eleştirel düşünme gücüne sahip, sorgulayıcı ve bilgi erişim yöntemlerini bilen, edindiği bilgiyi sosyal ve kültürel yaşamında uygulamayı başaran bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için halkımızın kullanımına açmış bulunmaktayız. Kütüphanemizden yararlanmak isteyen tüm Çankırılı hemşerilerimizi bilginin merkezine bekliyoruz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 04:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304