banner306
banner198

Başkentte Oğuz geleneğini sürdüren Seymenler sandık başına gitti!

1932 Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Seymen Ocağını Yaşatınız” direktifleri ile kurulan Ankara Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu’nda Metin Özaslan yeniden başkanlığa seçildi.

Başkentte Oğuz geleneğini sürdüren Seymenler sandık başına gitti!
banner145

1932 Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Seymen Ocağını Yaşatınız” direktifleri ile kurulan Ankara Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu’nda Metin Özaslan yeniden başkanlığa seçildi. Ankara Konağı’nda gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda sandıkların sayım işleminin ardından 741 oy alan Dr. Metin Özaslan güven tazeledi. Üyelerin çok yoğun ilgi ve katılım gösterdiği Ankara Kulübü Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın da aralarında bulunduğu eski milletvekilleri ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi davetli katıldı.

Yoklama ve açılış ile başlayan genel kurulda, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan teşekküllü oluşturuldu. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda faaliyet raporunun okunması esnasında söz alan Genel Başkan Metin Özaslan “Oğuz geleneği olan Seymenlik kültürünü ferfeneyi Başkentte gelecek nesillere taşıma uğraşı içindeyiz. Biz burasa uğraşırken komşu illerde Yâran gibi gelenekler yaşatılmaya çalışılıyor. Anadolu sohbet geleneği olarak yaşatılan ve aynı kökten beslenen ama farklı isimlerle anılan bu gibi gelenekler, bizi bir arada tutmaktadır” Seymenlik geleneğinden, yapılan işlerden ve gelecek dönem projelerinden bahsetti. Denetim kurulu raporunun okunması ve müzakeresi, dernek yönetim kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrasının genel kurul onayına sunulması ve yeni dönem çalışma programı ve tahmini bütçenin müzakeresi ve genel kurul onayına sunulması ve dilek ve temennilerin ardından iki adaylı; yönetim kurulu, denetim kurulu onur kurulu ve seymen divanı listelerinden oluşan seçime geçildi.

10 sandıkta yapılan seçimin oy sayımının tamamlanmasının ardından 741 oy alan Dr. Metin Özaslan yeniden başkanlığa seçildi. Güven tazeleyen Özaslan, 3 yıl süreyle bu görevi üstlenecek. Seçim yarışındaki diğer aday Uğur Okman ise 108 oy aldı. 852 oyun kullanıldığı seçimde 3 oy da geçersiz sayıldı.

Metin Özaslan’ın on beş kişinin yer aldığı asil listesinde Çankırı Postası yazarı Kadir Çimen’de Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Ankara Ak Parti Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Yenimahalle Belediye Başkanı Feti Yaşar’ın yer aldığı on beş kişi ise Onur Kuruluna seçildiler.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Dr. Metin Özaslan, “Genel kurulumuza katılan, oy kullanan, bana ve yönetimime teveccüh gösteren siz değerli üyelerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Olağan Genel Kurul Toplantımızın ve yeni görev dönemimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullanarak delegelere hitap etti.

Fotoğrafta genel başkanlığa yeniden seçilen Dr. Metin Özaslan ve yazarımız Kadir Çimen bir arada görülüyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2021, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304