banner198

Çorum’un Yöresel Yemekleri

Çorum denildiği zaman kişilerin zihninde ilk olarak sıcacık insanları ve Anadolu’nun samimiyeti canlanır.

Çorum’un Yöresel Yemekleri
banner145

Çorum’un Yöresel Yemekleri

Çorum denildiği zaman kişilerin zihninde ilk olarak sıcacık insanları ve Anadolu’nun samimiyeti canlanır. Paylaşmayı seven ve yemekleri ile misafirlerini mest eden bu şehrin yemeklerini de unutmak mümkün değildir. Anadolu kültüründe oldukça önemli bir yer edinmiş olarak birçok yemek Çorum yöresinde de yapılmaktadır. Kendisine has lezzetleri ile Çorum yöresel yemekleri misafirlerinin aklında iz bırakır, oldukça beğenilir. Geniş ve zengin bir sofra kültürünün hakim olduğu Çorum, birçok kişiyi güzel lezzetleri ile ağırlamak için bekliyor.

Türkiye’deki birçok yemeğe kültüründen bir şeyler katmış olan Çorum meşhur yemekleri kendi yemek yapma teknikleri ile de ön plana çıkar. Her yörede tadılan lezzetleri burada bambaşka bir tat ile deneyimlemek mümkündür.

Çorum’un Tadı Damağınızda Kalacak Yöresel Yemekler

Çorum iline ait birçok farklı yöresel yemek vardır, ancak bazı yemekler direkt şehir ile özdeşleşmiştir. Bu yemekleri sizler için yazı içerisinde toplayacağız.

Lezzetiyle Herkesi Hayran Bırakan: Kuzu Tandır

Tandır birçok farklı yörede yapılan bir yemektir. Ancak bu yemek, Çorum yöresine ait yapımı ile daha lezzetli bir hal alır. Kuzu eti kullanılarak yapılan bu yemek büyük sabır ister. Bu nedenle de yöre üzerinde yapıldığı zaman kişilerin vazgeçemediği bir lezzet haline gelmiştir. Yemeğin en büyük özelliği kısık ateş ile pişirilmesidir. Bu nedenle de yapımından çok pişmesi daha fazla zaman alır. Güzel bir şekilde pişen kuzu tandır tadanları kendisine hayran bırakıyor.

Yemeyen Herkesin Pişman Olduğu:Çorum Mantısı

Şehir ile özdeşleşmiş harika bir lezzet olan Çorum mantısı da bu liste içerisinde yer alıyor. Diğer mantılardan farklı olan tadı ile kişileri bambaşka bir lezzetle tanıştırıyor. Bu yemeğin en önemli özelliği yapımında kullanılan hamurun, diğer hamurlara göre daha farklı bir şekilde yapılıyor olmasıdır. Bu hamurun yapımında kıyma kullanılıyor ve hamurun her yerine kıymanın dağılması ile birlikte mantı daha lezzetli bir hal alıyor. Sosunda ise salçanın yanı sıra kullanılan bol tereyağı ile yemek oldukça lezzetli bir şekilde sunuluyor. Çorum yöresindekilerin asla vazgeçemediği ve sık sık sofralarında yer verdiği bir lezzettir.

Adı Gibi Lezzeti de Farklı:Yırtma Aşı

Yırtma aşı aslında geri dönüşümü önemseyen Anadolu kadınlarının yapmış olduğu ve günümüze kadar gelen özel bir yemektir. Bu yemeğin en önemli özelliği eski zamanlarda yaprak sarmaya uygun olmayan yapraklarla yapılıyor olmasıdır. Günümüzde de lezzeti ile Çorum yöresinin önemli lezzetleri arasında yer alıyor. Yapımında ise yapraklar yırtılıyor ve et ile birleştirilerek pişiriliyor. Bu lezzet ise tadanları kendisine hayran bırakıyor.

Geçmişten Günümüze Uzanan Lezzetiyle:Keşkek

Anadolu yöresinin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan keşkek, Çorum yöresel yemekleri arasında da bulunuyor. Birçok yörede farklı bir şekilde yapılsa bile Çorum’da koyun eti ile pişiriliyor. Bu benzersiz tadı mutfağınızda yapmak için https//tarifdefteri.net/ sayfasını ziyaret edebilir ve kolaylıkla tarife ulaşabilirsiniz. Genellikle özel günlerde ya da kalabalık günlerde dağıtılıyor. Yöreyi özgü yemekler ile kültürü çok daha farklı noktalara taşıyan dört farklı lezzeti sizler için derledik.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER