banner198

Yeni Ankara fontu cadde ve sokak tabelaları ile buluşuyor

Tarihi değerlere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin seçtiği yeni Ankara Fontu’nu cadde ve sokak tabelaları ile bina numaralarına uygulamaya başladı.

Yeni Ankara fontu cadde ve sokak tabelaları ile buluşuyor
banner145

Tarihi değerlere sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin seçtiği yeni Ankara Fontu’nu cadde ve sokak tabelaları ile bina numaralarına uygulamaya başladı. Düzenlenen anketle Başkentliler tarafından seçilen yeni tabela ve bina numaraları yeni fontla yazılırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri tasarruf odaklı anlayışla eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlamış levhaları geri dönüştürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in kendine özgü değerlerini korumak ve reklam tabelaları ile totemlerinin yarattığı kirliliği ortadan kaldırmak için harekete geçti.

Zabıta Daire Başkanlığı ve Ankara Kent Konseyi tarafından düzenlenen“Cadde ve Sokak Tabelaları, Bina Kapı Numaraları, Mimari Tanıtım Tabelaları ve Özgün Yazı Tipi Ulusal Tasarım Yarışması” sonucunda seçilen üç proje için anket çalışması düzenlendi.

Başkentliler tarafından Başkent Mobil üzerinden yapılan oylama sonucunda seçilen kırmızı ağırlıklı beyaz yazılı ve siyah şerit tasarımlı yeni Ankara Fontu, cadde ve sokak levhaları ile bina numaralarında uygulanmaya başlandı.

Geri dönüşümle maliyet yarı yarıya düşüyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri tasarruf anlayışı doğrultusunda yeni Ankara Fontu tasarımı için eskiyen ve ekonomik ömrünütamamlayan levha ve bina numaralarını geri dönüştürerek maliyeti de yarı yarıya düşürüyor.

Ekonomik ömrünü tamamlamış tabelaların adet maliyeti 80 TL iken, atölyede geri dönüştürülen tabelalar sayesinde yeni tabelaların maliyetini 40-50 TL’ye mal eden Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri, günlük ortalama 500 adet tabela basımı gerçekleştiriyor.

İlk etapta Ulus-Atakule güzergahında yeni Ankara fontu uygulamasına başlandı

İlk etapta Ulus ve Atakule arasında belirlenen Ankara’nın en işlek 172 cadde ve sokak tabelası ile bina numara levhalarının montaj işlemine başlanırken, Fen İşleri Daire Başkanlığının kendi atölyesindeki UV Baskı Makinesi ile hazırlanan levhaların 2 ay içerisinde bu noktalara yerleştirilmesi hedefleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2021, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304