banner198

Bölgenin en büyük hayvan pazarı Çerkeş’te hizmete girdi

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bölgenin en büyük, modern, kapalı canlı hayvan pazarı ve borsası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

banner145

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bölgenin en büyük, modern, kapalı canlı hayvan pazarı ve borsası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hayvancılığın kalbi Çerkeş’te 2 bin büyükbaş, bin de küçükbaş hayvan kapasitesi bulunan Pazar yeri, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu’nun katıldığı törenle hizmete girdi.

Tören konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Yıllardır hayalini kurdukları hayvan pazarı ve borsasının hizmete girmesinin bölge hayvancılığına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Başkan Sopacı, “Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “1970’lerden bu yana kullandığımız Çerkeş hayvan park ve pazar kurumundan bu yana yaklaşık 50 yıl geçti. İlçemizde ve bölgemizde hayvancılığın büyümesine katkı yapan eski hayvan pazarı artık miadını doldurdu ve ihtiyaca cevap vermemekteydi. İhtiyaca cevap vermeyen hayvan pazarını yerine bu alanda bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olan hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak hayvan pazarını kurmuş bulunuyoruz. Büyük emek verdiğimiz ve çok büyük sıkıntı yaşadığımız bu alanda bölgemizin ve ülkemizi en büyük en kullanışlı projeli ve ihtiyaca cevap verecek bir hayvan pazarına gördüğünüz gibi hep birlikte açıyoruz. Üreticilerimiz rahatlıkla hayvanlarını teşhir ediyorlar” diye konuştu.

Hayvanların kontrollü bir şekilde alınacağı pazarda üreticiler için kantar, veteriner ve sosyal donatı alanları da bulunuyor.

Pazar yerinin açılışının ardından Vali Abdullah Ayaz ve Belediye Başkanı Hasan Sopacı, halı saha açılışı gerçekleştirdi. Çerkeş Belediyesi’nin devam eden projelerini yerinde inceleyen Ayaz ve Sopacı, Ulusu ıslah proje çalışmalarının yapıldığı alanda kontrollerde bulundu. Çerkeş Kültür Merkezi inşaatını inceleyen heyet daha sonra restorasyon çalışmaları tamamlanan Işıklar konağını gezdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER