banner306
banner198

Çerkeş'te tarihi gün! İlk Doğalgazla ilk kahve

Çerkeş İlçesi Doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadı. Tarihi günde davetliler, doğalgaz bağlanan ocakta Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın pişirdiği kahveleri keyifle yudumladı.

Çerkeş'te tarihi gün! İlk Doğalgazla ilk kahve
banner145
Çerkeş İlçesi Doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşadı. Tarihi günde  davetliler, doğalgaz bağlanan ocakta Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın pişirdiği kahveleri yudumladı.

 

Çerkeş, Belediye  önünde düzenlenen törenle doğalgazına kavuştu. Kargaz tarafından 11 Eylül 2015 tarihinde Yenikent mahallesinde boru hataların döşenmesi ile başlayan çalışmalarda  vatandaşın özlemle beklediği doğalgaz ilçeye verildi. Doğalgazın vanasının açılması ile birlikte Belediye önünde meşale yakma töreni gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanı Hasan Sopacı, törende yaptığı konuşmada; Çerkeş'in tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirterek   11 Eylül 2015 tarihinde yeni kent mahallesinde başlayan  doğalgaz çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildiğini ifade etti. Sopacı, " Çalışmalarımızı yaklaşık bir yıl sonra gaz vererek sonlandırıyoruz. Çerkeş bir kaç yıl içerisinde bütün evleri doğalgazla ısınan bir ilçe haline gelmiş olacak. Doğalgaz medeniyettir." dedi.  Alt yapı çalışmalarına değinen Sopacı, "Elektrik hatlarını yerin altına alıyoruz. Kanalizasyon ve içme suyu hatalarını  tamamen yenileyeceğiz. Alt yapı çalışmalarımız bitirdikten sonra üst yapı çalışmalarına hızla gireceğiz. İnşallah sizlere vermiş olduğumuz bu sıkıntıların sonucunda huzur ve sağlık içerisinde daha güzel bir Çerkeş'te yaşayacağız" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Saat 14:00 de doğalgaz meşalesi dualar eşliğinde kurban kesilerek yakıldı. Törene Kaymakam Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, sivil toplum örgütü temsilcileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Başkan Sopacı  daha sonra belediye çay ocağına geçerek davetlilere, doğalgaz bağlanan ocakta kendi elleri ile kahve pişirdi. Çankırı ilçeleri arasında Çerkeş, Kurşunlu ve  Korgun'dan sonra doğalgazla tanışan üçüncü ilçe oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304