banner198

Emir Karatekin’in adı Afrika’da bir su kuyusuna verildi.

Çankırı’yı fetheden komutan Emir Karatekin’in adı Afrika’da bir su kuyusuna verildi.

Emir Karatekin’in adı Afrika’da bir su kuyusuna verildi.
banner145

Çankırı’yı fetheden komutan Emir Karatekin’in adı Afrika’da bir su kuyusuna verildi.

Çankırı İHH Kadın gönüllülerin başlattığı kampanya da toplanan bağışlarla Afrika kıtasında yer alan Sierra Leone ülkesinin Massaquoı bölgesinde su kuyusu açıldı.

Çankırı İHH Kadın gönüllüleri tarafından 2021 yılı Şubat ayında “ Haydi Çankırı! Bir Su Kuyusu Açtır, Susuzluğa Çare Ol” projesi hayata geçti. Dünyanın kurak bölgelerinde yaşanan temiz su sıkıntısı çözmek için başlatılan projede toplanan yardımlarla Sierra Leone ülkesinin Massaquoı bölgesinde temiz su kuyusu açıldı. Su kuyusuna Çankırı topraklarını yurt kılan Emir Karatekin beyin adı verildi.

Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde de gönül köprüleri kuruluyor.

 “Su Kuyusu Projesi” yoğun şekilde devam ediyor.

Çankırı İHH tarafından yapılan açıklamada; “Su kuyusu açma faaliyetini önemsiyoruz. Hem o bölgede insanların suya ulaşımı sağlanıyor hem de sevdiklerimizin isimlerini yaşatmış oluyoruz. Hem inancımızda hem de geleneğimizde "su verme" ile ilgili övülen bir işi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve insanlara diyoruz ki;  Sizlerde sevdiklerinizin adına su kuyusu açtırabilir ve hem onların adını yaşatır hem de "Sadaka- i Cariye" olan bu ameli işlemiş olursunuz.” denilmekte.

Bilgi Almak Ve Bağışta Bulunmak İçin İrtibat :

Telefon: 0505 5970270 (Başkan) – 0555 1960218 (Dernek)

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2022, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER