banner198

ÇAKÜ Rektörü Çiftçi Çankırı basını ile buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Üniversite’nin Uluyazı Kampüsü’nde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Odabaş ve Prof. Dr. Mehmet Erdem ile birlikte ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Üniversite’nin Uluyazı Kampüsü’nde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Rektör Çiftçi, yönetime geldikleri andan itibaren günümüze kadar geçen iki ay süresince Üniversite için yaptıkları ve yapmayı planladıkları işler hakkında bilgi verip basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Rektör Çiftçi yaptığı açıklamada öncelikli olarak Üniversite’nin akademik yapılanması hakkında istatistiki verileri paylaştı. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin bünyesinde şu an on fakülte, bir yüksekokul, altı meslek yüksekokulu barındırdığını ifade eden Çiftçi, toplamda fakülteler bazında 43 akademik bölümün, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında ise 40 akademik birimin olduğunu sözlerine ekledi. Öğrenci sayıları açısından ele alındığında ise fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 17848 öğrencinin eğitimlerine devam ettiklerini belirterek Prof. Dr. Çiftçi,  bu sayının 2021 YKS sınav sonucu yerleştirmeleri ve 2022 yılı içinde ilk defa öğrenci alması beklenen 43 ön lisans ve  21 lisans programı ile artacağını öngördüklerini söyledi.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde akademik yapılanmanın yanı sıra Üniversite’nin ve Çankırı’nın çok yönlü gelişimine katkıda bulunmak amacı ile çeşitli ikili görüşmelerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Çiftçi, Üniversite ve Çankırı arasında kültürel alanda, ekonomik alanda, sanayi ve teknoloji alanında işbirliği yapılması için ilk adımları attıklarını ifade etti.

Türkiye’de ve yurt dışında bulunan çeşitli üniversiteler ile de güçlü bağlar kurma hedeflerine yönelik olarak yapılan girişimlerden bir tanesi olan Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi arasında “Personel/Öğrenci Otomasyonu Projesi “Protokolü’nün imzalanmasından bahsettikten sonra Prof. Dr. Çiftçi Üniversite’nin 2022-2026 yılları arasındaki stratejik planlaması yönelik olarak önemli ilerlemeler sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Stratejik plan dahilindeki değerlerin geliştirilmesi için eylem odaklı çalışmalara da yöneldiklerini belirterek Çiftçi bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin 2021 yılını “Yunus Emre ve Ahi Evran Yılı” olarak ilan etmesinden dolayı Türkiyat Enstitüsü olarak, bu yıl yapılacak etkinliklerin planlandığını; Dârül Hadis İslam Araştırmaları Merkezi bünyesinde yapılması hedeflenen etkinliklerin belirlendiğini ve Aile ve Kadın Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurulduğunu ifade etti.

Çiftçi konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, Üniversite’nin Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) stratejik öncelikleri arasında yer alan uluslararasılaşma politikasına büyük önem verdiğini ve bu doğrultuda Erasmus+, Mevlana, KA107, KA103 gibi değişim programları protokollerinin nicelik ve niteliklerinin daha da artırılması ve hareketliliğin sayısal olarak çoğaltılması  için çalışmalar başlatıldığını belirtti.

Üniversite’nin fiziksel sınırlarının aşılıp farklı kesimlerle buluşması çerçevesinde Üniversite’de  görev yapan öğretim elemanları tarafından düzenlenen bilimsel etkinlikler hakkında bilgi veren Çiftçi, bilimsel etkinliklerin, projelerin ve Ar-GE çalışmalarının artması ve çeşitlenmesi için girişimlerde bulunduklarını, bu çerçevede  Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığı ile üniversite ve sanayi etkileşimini çoğaltmaya özen gösterdiklerini  sözlerine ekledi.

Üniversite içi ve Üniversite güzergahında altyapısal iyileştirmeler için harekete geçtiklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çiftçi, Spor Bilimleri Fakültesi açmak için çalışmalara hız verdiklerini ve uzun vadede Çankırı’nın bir spor şehri olmasını istediklerini; böylelikle turizm ve insan sirkülasyonu ile Çankırı’ya katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Rektör Çiftçi, ”Erasmus kapsamında 100 personelimizi yurtdışına göndereceğiz.150 öğrencide katkı sağlayacak. Daha önce Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni araştırıp bilgi sahibi olarak geldim. 22 Nisan itibariyle görevi aldık. Üniversitelerde bazı bölümler ön plan çıkmada önemlidir. Burada diş hekimliği fakültesi, hukuk gibi bölümler burada yeni açılmış. Diğer üniversiteler bölüm bazlı büyürken ÇAKÜ fakülte bazlı büyümesi bizim avantajımıza bir durum. Biz eski ve yeni yönetim çatışması değil birleştirici olmak istedik. YÖK görevi verirken bizden Çankırı şehriyle, halkla, personel ile iç içe ve birlik içinde çalışmamızı istedi. Mütevazı olmamız konusunda talepleri oldu. Talepler doğrultusunda görevi kabul ettik.” diyerek birleştirici bir yönetim olacaklarına vurgu yaptı.

Çerkeş’e 2. MYO yolda -

Çerkeş İlçesi’ne ayrıca ikinci bir MYO olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açmak için YÖK ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Çiftçi, “İlçe belediye başkanımız ile görüşmeler devam ediyor. Yakında müjdelerimizi vereceğiz. Üniversitemizde toplamda 17 bin 884 kayıtlı öğrencimiz var ama devamlılığı olan 15 bin civarında öğrencimiz mevcut. Uluslararası öğrenci sayımız ise 3 bin 683 olarak kayıtlarımızda bulunuyor. İç Anadolu Bölgesinde en fazla uluslararası öğrenci bizim bünyemizde eğitim görmekte.” olduğunu belirtti.

Tuzun yüzde 80’ine talibiz -

Yeni dönemde doğal kaynaklar araştırma merkezi kurmayı düşündüklerini ifade eden Prof Dr Harun Çiftçi,” Tuz bizim için önemli bir kaynak. Tuzun sadece %3-4 civarında kullanımı var. Hazırlayıp YÖK’e sunduğumuz proje ile bu tuzun yüzde 80 üzerindeki kısmına talip olduk. Hazırlanan proje ile tuzu çok daha farklı alanlarda kullanmak istiyoruz” denildi.

Sunumların ardından ÇAKÜ Rektörü Harun Çiftçi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rektör basın mensupları ile görev süresince iç içe birlikte çalışacağını söyledi. Konuşmasının sonunda 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan mezuniyet törenlerine tüm basın mensuplarını davet etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2021, 16:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
A.İhsan Özbeek
A.İhsan Özbeek - 3 yıl Önce

Şu an Çerkeş MYO da 3 öğrenci öğrenim görüyor açıklamalardan öyle anlaşılıyor. Resmiyette okul var ama eğitim Çankırı da yapılıyor. Burdan da anlaşılıyor ki sadece adı olan bir okul Çerkeş MYO. Eğer yeni açılacağı söylenen Sağlık MYO da böyle olacaksa hiç açılmasın daha iyi. Okul Çerkeş te faaliyetlerine devam etmeyecekse Çerkeş ismini kullanmasın başka bir yerde açılsın.

SIRADAKİ HABER