banner198

Çankırı'da günlük vaka artışı yeniden yüzlü rakamlara ulaştı! Vali Ayaz'dan kritik uyarı...

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Kovid-19 günlük vaka artış hızında 100’ün üzerine geçildiğini açıkladı.

Çankırı'da günlük vaka artışı yeniden yüzlü rakamlara ulaştı!  Vali Ayaz'dan kritik uyarı...
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Kovid-19 günlük vaka artış hızında100’ün üzerine geçildiğini açıkladı.  

Muazzez Ser-VedAmaratoğlu Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Abdullah Ayaz, yaptığı çarpıcı açıklamada ürküten rakamı duyurdu.

Uzun bir aradan sonra il genelinde 100 vakayı geçtiklerini söyleyen Vali Ayaz, “ Bugün 106 vaka var. Yaklaşık iki aydır böyle bir tabloyla karşılaşmamıştık. Okulların açılmasından sonra vaka sayılarımız artmaya başlamıştı. Günlük ortalamalarımız iki haftadır zaten yükselişteydi. Okulların açılmasının bir etkisini gördük. Dün sabah itibariyle 12 öğretmenimiz,106 öğrencimiz pozitif. Temaslılarla birlikte toplam sayı 500’ün üzerinde. Bu sabah itibariyle de vaka sayılarımız 17 öğretmenimiz, 123 öğrencimiz, temaslılarla birlikte 600 olmuş. Yani bir günde hemen hemen total sayıda 100 kişilik bir artış var. Bu yüzden önceliğimiz hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin sağlığını korumak. Tüm kurallara azami olarak riayet edilmesini istiyoruz. “dedi.

Ayaz, “Muhakkak maskeli olarak ders anlatılması zor. Öğrencilerin kurallara uyması sınıfların havalandırılması, aşı konusundaki ısrarımız devam ediyor. Bizim bir buçuk yıldır düzenlediğimiz bir salgın koordinasyon kurulu toplantımız var. Aşıların başından beride gelişmeleri izliyoruz. Onun için aşıyla ilgili olarak en ufak bir tereddüdümüz yok. Elimizdeki verilerde aşıların faydasını bizlere göstermektedir.”şeklinde konuştu.

Vali Ayaz: Aşı karşıtlarını eleştirdi –

Aşı karşıtlarına eleştiride bulunan Vali Ayaz, “Burada şunu ifade etmek istiyorum, aşı karşıtlarıyla ilgili olarak getireceğim en büyük eleştiri önerdikleri herhangi bir çözüm yolu yok. Malum bu pandemide her türlü yöntemi denedik. İzolasyonu denedik, tam kapanmayı denedik, mesafe vb. şeyleri hep denedik ama şuanda en etkili en büyük silah aşı. Bunun olumlu çalıştığını da görmekteyiz. Yoksa bu vaka sayılarında yoğun bakımda sekiz on hasta olması çok mümkün değil çok daha fazla olurdu.” ifadesini kullandı.

Ayaz: İlk defa 18 yaş altı hastamız yüzde 20’nin üzerine çıktı -

İkinci doz aşısını olanları, üçüncü doz aşı olmalarını tavsiye eden Ayaz,” İlk defa bu hafta 18 yaş altı hastamız yüzde 20’nin üzerine çıktı. Pandemi ile ilgili herhangi bir tedbirin gelmesi şu an için düşünülmüyor. Bu ancak yoğun bakımlarımızın zorlanması durumunda olabilir. Aşılama oranı arttıkça yoğun bakımda yatan hasta sayımızın belli bir noktada kalacağını düşünüyoruz.” öngörüsünde bulundu.

Milli eğitim bizim gözbebeğimiz  -

Ayaz, “Okullarda bu ortamda eğitim sürdürmeyle ilgili olarak herhangi bir eksiklik, aksaklık olursa lütfen ivedi şekilde haberimiz olsun. Derdiniz derdimiz. Milli eğitim bizim gözbebeğimiz. İlimizde ileriye taşımak istediğimi bir şey varsa bu eğitim. Kaymakamlık dönemimde hep mesaimi ikiye ayırmıştım. Milli eğitim ve diğer kurumlar şeklinde. Bu süreçte sizler için yapılabilecek bir şey varsa bunu muhakkak bilelim. Herhangi bir eksiklik, aksaklık durumunda arkadaşlarımız bu zorlu süreci yaşamasınlar. Elimizden geleni çözeriz, elimizden gelmiyorsa da çözüm makamı neresiyse ivedi olarak iletiriz.” dedi.

Öğrencileri okullarda görebilmek için bir buçuk yıl beklediklerini ifade eden Vali Ayaz şöyle konuştu:

 “Geçen yıl da okulları ziyaret ettim ama okullar hayalet okul gibiydi.Koridorlar boş, sınıflar boştu.Onun için bu yıl hedefimiz eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi. Uzaktan eğitim süreci öğretmenlerimiz için kolay olmadı. Ben pandemi sırasında hep şunu ifade ettim; sürecin sonunda aslında bir enkaz kalacak. Şuanda konuşulan en büyük enkaz ekonomik enkaz ancak pandemi bittiğinde sadece ekonomik değil sosyal, kültürel ve özelliklede eğitim açısından bir enkazın kaldığını göreceğiz. Muhtemelen bu bir buçuk yıllık eğitim kaybımızın açığını ilerleyen süreçte göreceğiz. Bu yıl açısından hedefimiz herhangi bir kesintiye uğramadan eğitim öğretimi sürdürmek. Ama şunu ifade ediyoruz ki önceliğimiz hem sizlerin hem velilerin sağlığı.”

Okul ziyaretinde Vali Ayaz’a İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arif Kırkpınar ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Oğuzhan Aykurt da eşlik etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2021, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER