banner198

Prof. Dr. Mehmet Muhtar Kocakerim’in adı öğrenci laboratuvarında yaşatılacak!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde 50 yıllık akademik hayatını noktalayarak emekli olan Prof. Dr. Mehmet Muhtar Kocakerim’in adı,  Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği’ne ait öğrenci laboratuvarına verildi.

Prof. Dr. Mehmet Muhtar Kocakerim’in adı öğrenci laboratuvarında yaşatılacak!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde 2011-2020 tarihleri arasında öğretim üyesi olarak görev yapan ve 2020’de 50 yıllık akademik hayatını noktalayarak emekli olan Prof. Dr. Mehmet Muhtar Kocakerim’in adı,  Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği’ne ait öğrenci laboratuarına verildi.

Üniversite Senatosu’nun 05.08.2021 tarih ve 21 sayılı toplantısının 12 numaralı kararı ile adı "Prof. Dr. M. Muhtar Kocakerim Öğrenci Laboratuvarı" olarak değişen laboratuvarın açılışı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdem, Rektör Yardımcısı Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. M. Muhtar Kocakerim,  Fakültede görev yapan akademisyenler ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi,” Şuan çok güzel bir olaya tanıklık ediyoruz. Allah, her akademisyene böyle dolu dolu, bilimsel literatüre ciddi manada katkılar yapıp; öğrencileri ile birlikte mutlu, uzun ve sağlıklı bir meslek hayatı nasip etsin” diyerek iyi dileklerini paylaştı.

Yapılan anlamlı jest ve gösterilen vefa örneği sonrası duygusal anlar yaşayan Prof. Dr. M. Muhtar Kocakerim ise duygularını şu şekilde ifade etti; “ 50 yıllık akademik hayatım içinde şu an, benim için çok değerli ve kıymetli bir anı olarak hafızamın en özel yerine kaydedildi. Çok şey yaşayıp, çok sorunla karşılaştığımız; çok çalışıp çok emek verdiğimiz 50 yıllık meslek hayatımızın sonuna geldik ve nihayet emekli olduk. 50 yılın sonunda böyle anlamlı bir ödülle noktayı koymak çok onur verici bir durum ve çok mutlu oldum. Bu kadirşinaslığı gösteren Rektörümüze, Üniversitemize, Fakülteme ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum”. 

Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemde Üniversiteye sağladığı akademik katma değer ve bilimsel çalışmalar için Prof. Dr. Kocakerim’e teşekkür ederek kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diledi.

Prof. Dr. M. Muhtar Kocakerim’in öğrenci ve çalışma arkadaşlarının Hoca ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını paylaşılması sonrası Prof. Dr. M. Muhtar Kocakerim Öğrenci Laboratuvarı" açılışı gerçekleştirildi.

malatya escırt

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2021, 14:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aytekin DAĞ
Aytekin DAĞ - 1 yıl Önce

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden öğrencisiyim (1985) Selam ve saygılarımı sunuyor ellerinden öpüyorum sayın hocamın... selametle...

SIRADAKİ HABER