banner198

TOBB Fen Lisesi başarılarına bir yenisini ekledi! Yeşil Çatı 30 proje arasına girdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Mustafa Karadaş “Yeşil Çatılar” adlı projesi ile Türkiye genelinde sergilenmeye değer 30 proje arasına girdi.

TOBB Fen Lisesi başarılarına bir yenisini ekledi! Yeşil Çatı 30 proje arasına girdi
banner145

TOBB Fen Lisesi başarılarına bir yenisini ekledi! Yeşil Çatı 30 proje arasına girdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Bülent Tepebaş danışmanlığında TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması” kapsamında Çevre ve İklim kategorisinde 11/A sınıfı öğrencisi Mustafa Karadaş “Yeşil Çatılar” adlı projesi ile Türkiye genelinde sergilenmeye değer 30 proje arasına girdi. Bu başarısı ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından ödüle layık görüldü. Sayın Bakanın  hediyesi Vali Abdullah Ayaz tarafından öğrencimize verildi.

Proje sahibi öğrencimiz Mustafa Karadaş “Yeşil Çatılar” adlı çalışma ile daha önceden merak edip incelediği ve üzerinde detaylı araştırmalar yaptığı bir proje olduğunu dile getirerek TÜBİTAK’ın çevre ve iklimle alakalı yarışmasını başlatması ile beraber bu yarışmaya başvuruda bulunduklarını aktardı. Öğrencimiz bu tip projelere özel ilgi gösterip üniversite eğitimi ve sonrasında da ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak istediğini sözlerine ekledi.

Yeşil Çatılar ; bina çatılarında ekolojik alanlar oluşturulmasını, modern şehir problemlerini en aza indirgemeyi amaçlayan bir projedir. Bu proje ile bina çatılarında yetiştirilen bitkilerin şehir havasını temizlemesi, enerji tasarrufu sağlaması, görüntü ve gürültü kirliliğini azaltması planlanmaktadır. Günümüzdeki karbon emisyonunun %44 ‘ünü oluşturan binaların çevreye olan zararlarının bu proje ile yarıya kadar indirilmesi amaçlanmaktadır.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2023, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER