banner198

Üniversitelerde corona virüs tatili uzatıldı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacağını açıkladı.

Üniversitelerde corona virüs tatili uzatıldı
banner145

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacağını açıkladı. Saraç, “Bu yıl bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.” dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak birkaç ay içinde 20 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında şubat-haziran arasını kapsayan bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını açıkladı. Bahar ayı takvimini yaz aylarına taşıdıklarını ifade eden Saraç, "Yaşadığımız bu olağanüstü günlerde örgün öğretime ara vermek zorundayız. Bu süreçte dijital ortamlarda sizler için sonuna kadar istifade etmek istiyoruz. Bazı programlar uzaktan öğretimle açık öğretimle sürerken bazıları yaz okuluna kalabilir" dedi.

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak.

YKS'da sorulacak sorular MEB'den gelen tekliflere göre şekillenecektir. Sınava giren öğrenciler rahat olsun. YKS 25-26 Temmuz'a ertelendi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER