banner198

Vali Ayaz'dan aşı açıklaması! İki doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil...

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “2 doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil. En az 3 doz yapılması gerekiyor. Biz 3. Dozun Biontech olmasını tavsiye ediyoruz.” uyarısında bulundu.

Vali Ayaz'dan aşı açıklaması! İki doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil...
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “2 doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil. En az 3 doz yapılması gerekiyor. Biz 3. Dozun Biontech olmasını tavsiye ediyoruz.” uyarısında bulundu.

Okul ziyaretleri kapsamında Hazım Dağlı İlkokulu ve Şehit Yücel Karahasan Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Abdullah Ayaz, son zamanlarda ilimizde uzun süredir görülmeyen vaka sayılarına ulaşıldığını açıkladı.

Öğretmenlerden az da olsa aşı olmayanların olduğunu hatırlatan Vali Ayaz şunları söyledi: “İlimizdeki veriler aşı konusunda hiçbir tereddüdün olmadığını ve aşı olunması gerektiğini gösteriyor. Bir uyarı daha yapmak gerekiyor; 2 doz Sinovac kesinlikle koruyucu değil. En az 3 doz yapılması gerekiyor. Biz 3. Dozun Biontech olmasını tavsiye ediyoruz. Veliler tereddütlü ama çocuklarımızın da aşı olmasını tavsiye ediyoruz. Benim 15 ve 12 yaşlarındaki çocuklarım aşı oldular. İlk defa geçen hafta 18 yaş altı vaka sayımız yüzde 20’nin üzerine çıktı. 18 yaş altı vaka sayımız daha önce yüzde 3’lerdeydi. Hastanemize de ağır semptomlarla gelen çocuk sayısında artış var. Çocuklarımız hastalığı önceki gibi geçirmiyor. Tüm halkımıza bu konuda dikkatli olmalarını öneriyoruz.”

Ayaz: Öğretmenlerin Derdi Bizim Derdimizdir -

Yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlerin kendilerinden bir isteği olursa, onlara kapısının her zaman açık olduğunun altını çizen Ayaz, “Derdiniz derdimizdir.Bu büyük zorlukların yaşandığı pandemi döneminde özellikle maddi manada, teçhizat anlamında bir sıkıntı yaşanırsa bundan mutlaka bizim haberimiz olsun. Bu süreçte herkes birçok sıkıntı yaşıyor. Bizler bu sıkıntıları yaşamayalım. İdare olarak en büyük vazifemiz sizlerin sorunlarını ortadan kaldırmak. Şu anda en büyük önceliğimiz eğitimin sağlıklı bir şekilde yürümesi. Hem sizlerin hem çocukların hem de velilerin sağlığı önceliğimiz. İnşallah bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetir ve atlatırız” şeklinde konuştu.

Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkay, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Oğuzhan Aykurt ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da eşlik etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2021, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER