banner198

Vali Ayaz, “Konusu insan olan her meslek zor”

Çankırı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Konusu insan olan her meslek zor.

Vali Ayaz, “Konusu insan olan her meslek zor”
banner145

Vali Ayaz, “Konusu insan olan her meslek zor”

Çankırı’da 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Konusu insan olan her meslek zor.  Çünkü insan bazı mesleklerin uğraştığı katı cisimler gibi değil. Şekil vermesi, ruh üflemesi, istikamet verilmesi çok zor bir varlık.” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ve Vali Abdullah Ayaz birer konuşma yaptılar.

Bütün eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Ayaz şunları söyledi: “Konusu insan olan her meslek zor.  Çünkü insan bazı mesleklerin uğraştığı katı cisimler gibi değil. Şekil vermesi, ruh üflemesi, istikamet verilmesi çok zor bir varlık. Ve aslında bu zorluğu en yakından, en derinden hisseden de tabi ki sizlersiniz. Ağaç yaşken eğilir sözü ile ilgili olarak bir şey okumuştum; “ağaç yaşken eğilmez, doğrulur” diyordu. Belki bu taraftan da bakmak lazım. Ülkemizi bugünlere getiren insanlara şekil verenler de şu anda bir kısmı bu salonda olan, büyük bir kısmı da bu salonda bulunmayan eğitimcilerimizdir. Gelecek bizler için ne kadar güzel olacaksa; eğitim camiamızın vereceği emekler, bizim eğitim camiamıza vereceğimiz destekler ve devletimizin belirleyeceği eğitim politikaları sonucu olacak. Buradan eğer doğru bir sonuç elde edeceksek, bundaki en büyük pay sahibi sizler olacaksınız. İnşallah en büyük destekçileriniz de bizler olacağız. Onun için işiniz zor. Ancak bugüne kadar bu zorluğu büyük bir özveriyle büyük bir gayretle başardınız. Bundan sonra da eğitim camiamıza, öğretmenlerimize şahsi olarak benim güvenim tam. Ülkemiz bugünlere sizlerin sayesinde geldi. Geleceğe de sizlerin sayesinde gidecek. İnşallah bu konuda sizleri yalnız bırakmayacağız. Derdiniz derdimiz. Eğitim camiamızın yaşayacağı her türlü sıkıntıda birinci derecede kendini sorumlu hisseden, ilin valisi olarak benim. Onun için bir kere daha ifade ediyorum ki arkadaşlarımızın yaşayacağı her türlü sıkıntıdan muhakkak haberimiz olsun. Çünkü idareci olarak kendimize biçtiğimiz vazife, bir kurumda eğer eksiklik, aksaklık, ihtiyaç vs. varsa bunların giderilmesidir. Böylece çalışan tüm arkadaşlarımızın sadece işlerine odaklanabilmesini sağlayabiliriz. Onun için eğitimciler olarak da eğer sizlerin yaşamış olduğu sıkıntılar varsa bunları gidermek bizim görevimiz. Eğer bizim yetkimiz, imkânlarımız dâhilindeyse bunu burada hallederiz. Değilse de çözülme makamı neresiyse oraya götürür orada takip ederiz. Emekleriniz, gayretleriniz, özveriniz, milletimize, memleketimize yapmış olduğunuz katkılarınız için şahsınıza, sizlerin şahsında da tüm eğitim camiasına bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Allah kolaylık versin. Bir kere daha hem benim, hem tüm mesai arkadaşlarımızın, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın sizlerin yanında olduğunu ifade ediyor, hayırlı sağlıklı huzurlu meslek hayatı diliyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum.”

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Daha sonra emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilmesi ve öğretmenlerden oluşan koronun müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen programa; Vali Abdullah Ayaz, Belediye Başkan V. Merve Güldür Temeltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yusuf Mutlu Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Siyasi Parti İl Başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2022, 04:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304