banner198

Dev Fabrika'da üretim durdu

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde Yıldızlar SSS Holding A.Ş’ye bağlı Seramik Fabrikasında doğal gaz ve elektriğin kesilmesi ile birlikte üretim durdu.

Dev Fabrika'da üretim durdu
banner145

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde büyük yatırımlarla kurulan Yıldızlar SSS Holding A.Ş’ye bağlı Seramik Fabrikasında doğalgaz ve elektriğin kesilmesi ile birlikte üretim durdu. İşçiler ücretsiz izne gönderildi.

Yaklaşık 900’e aşkın işçinin çalıştığı Yıldızlar SS Holdinge ait fabrikada geçtiğimiz hafta başında borcun ödenmemesi üzerine gaz vanası kapatıldı. BOTAŞ, kendi ana bayisi olan firmanın borcunu ödememesi üzerine; taşıyıcı firma KARGAZ’a gaz arzının durdurulmasını istedi.  KARGAZ’a bağlı ekipler fabrikaya gelerek gaz akışını durdurdu. Ardından fabrikada elektrikler de borca bağlı olarak kesilince fabrika terk edilmiş kasaba görüntüsüne büründü. Fabrika yönetimi tarafından yıllık izinleri olan işçiler izne, izni olmayan işçiler ücretsiz izne gönderildi. Fabrika ile ilgili belirsizlik ise halen sürüyor.

Öte yandan fabrikanın üretim kapasitesini düşürerek işçi sayısını 500’e kadar indireceği şeklindeki halk arasındaki söylentiler işçiler arasında huzursuzluk yaşanmasına neden oluyor. Sorunun özellikle okulların açıldığı döneme denk gelmesi ise fabrika işçilerini kara kara düşündürüyor.

Halk büyük umutlar bağlamıştı

Fabrika çalışmaya başladığında 5 bin kişinin istihdam edileceği söylenmiş, yöre insanı fabrikaya büyük umutlar bağlamıştı. Ancak fabrika çalışmaya başladıktan sonra inişli çıkışlı bir ivme göstermişti. İşçi maaşlarını zamanında ödeyememiş, bir çok sorunla karşılaşılmıştı. Fabrikada çalışan işiler defalarca D-100 Karayolunu kapatmış, Kurşunlu’ya kadar yürüme eyleminde bulunmuştu.  Maaşsız izne çıkartılan yüzlerce işçi fabrikadaki işinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Yıldızlar SSS Holding; seramik, madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Holding, kendi bünyesindeki madenleri çıkarıp zenginleştiren sanayi tesislerine de sahip. Endüstriyel hammadde kaynakları, grup şirketlerinden Söğütsen Seramik Sanayi'nin fabrikalarında yer ve duvar karosu olarak değerlendirilip piyasaya sunuluyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2020, 08:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sezgin Özdemir
Sezgin Özdemir - 6 yıl Önce

Olan yine işçiye oldu...
Önümüz kış bu arkadaslar bundan sonra nerden iş bulacaklar.
Devlet teşviki verip denetlemezse olacağı buydu..

Sibel Yiğit Karaören
Sibel Yiğit Karaören - 6 yıl Önce

Avrupa'nın en büyük tesisi diye,sadece Kurşunlu'nun değil etrafındaki diğer ilçe ve illerin bile işsizligine çare olacak denerek memleketimin bütün mera arazisinin verildiği, kişilerin tarlalarının alındığı zaten sınırlı olan arazilerin sırf gelsinler diye gözden çıkarıldığı bir süreçten sonra teşviki alan yine kaçıyor mu yani?! Hep mi bizim yöreye yatırım yapanlar iflas ediyor anlamadım.Yoksa dertleri diğer yatırımları için kaynak mı bulmaktı? Çok yazık benim memleketimin insanına, hem malından hem de işinden olmuş oldu

Gurbetçi
Gurbetçi - 6 yıl Önce

Kazandığını cebe at işçiye maaşını verme devlete borcunu ödeme oh ne güzel. Fabrika yönetiminin yaptığı sanayicilik değil devleti işçiyi soyup parayı cebe indirmektir. Bogazinizda kalsin milletin parasi.

Magdur
Magdur - 6 yıl Önce

Benim esimde fabrikada calisiyor.3 aydir maas verilmiyor.Gercek anlamda magduruz kartlara yuklendik 3 aydir odeyemiyince icra takibi baslatildi.Lutfen iscilerin emekleri,haklari yenmesin.

Halime
Halime @Magdur - 6 yıl Önce

Başkanlık sistemi gelince millet kıraathaneleri açıldı. Bedava çay ve kek var. Ayrıca Millet Bahçelerinde sallanıp yuvarlanıyorum. Siz de öyle yapın.

Kursunlulu
Kursunlulu - 6 yıl Önce

Verin şimdi mehteride gorelim

Osman duru
Osman duru - 6 yıl Önce

Çankırı min , Kurşunlu mun ne zaman bahtı güldü ki ?

S. Y
S. Y - 6 yıl Önce

Bunlar 2000 senesinden beri boyle işleri guclerı devlet dolandırmadan kırıkları fırsata cevirmeye devlet tuz verırse boyle olur insanlıkla alakaları yok Kı söğüt dek asıl fabrikanın halı de boyle

kurşunlu sevdalısı
kurşunlu sevdalısı - 6 yıl Önce

onlarda maşa olmuşlar devletin acilen orayı alıp kayyum atayip başkasına satmali ve alacaklilara paraları ödemeli. doğal gaz borcunu ödememek nedenek


SIRADAKİ HABER

banner304