banner198

Mustafa Lafcı: En büyük hayalimiz Eldivan’ı üç katına çıkartmak

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, 2019 Yerel seçimler sonrası görevde geçirdiği 22 aylık dönemi değerlendirdi.

Mustafa Lafcı: En büyük hayalimiz Eldivan’ı üç katına çıkartmak
banner145

Mustafa Lafcı: En büyük hayalimiz Eldivan’ı üç katına çıkartmak

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, “en büyük hayallerimizden bir tanesi Eldivanımızı gerek nüfus, gerek konut, gerek imkânlar olarak bulunmuş olduğu seviyenin iki-üç kat katına çıkartmak olacaktır.” dedi.

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, 2019 Yerel seçimler sonrası görevde geçirdiği 22 aylık dönemi değerlendirdi.

Toplantıya Belediye meclis üyeleri Ahmet Semih Aydın, Ali Çağıran, Sefer Aydın, Hüseyin Baytar, Haşin Ayhan ve İbrahim Gümüş de katıldılar.

Göreve geldiği günden bu yana yaşama geçirdiği projeler ve sunduğu hizmetler hakkında basın mensuplarına sunum gerçekleştiren Başkan Mustafa Lafcı, hedeflerinin Eldivan ilçesini bulunduğu seviyenin üç katına çıkartmak olacağını dile getirdi.

Eldivan halkının yıllardır talep ettiği ve ‘gelmez’ denilen doğalgaz yatırımlarını ilçeye kazandırdıklarını aktaran Lafcı,” 2020 yılı içerisinde ilçemize doğalgaz arzını sağlamakla yetkili, yüklenici tarafından 3000 metre alt yapı şebeke inşası tamamlanmıştır.” dedi.

TOKİ’de yüksek kat istemedik -

Eldivan’da arsa satışı ile fiyatlarının çok arttığını ve konut ihtiyacının doğduğunu ifade eden Lafcı, “Eldivan İlçemiz için TOKİ’nin projesinde 99 konut olacak. Buraya müracaat etmek için ya Eldivan’da en az 1 yıldır ikamet etmek yada nüfusa kayıtlı olmak gerekecek. TOKİ projemizde zemin artı 3 kat olacak. Yüksek kat istemedik, mimarisini ona göre yaptırdık. Yoksa projemizde 140 daire de yapabilirdik.” şeklinde konuştu.

Kiraz’da standardı yakalayamadık -

Eldivan’ın kirazıyla meşhur olduğunu, ancak kirazı sadece Çankırı’nın bildiğini ifade eden Lafcı, kirazı marka değeri haline getirmek için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Pandemi sürecinden önce ilçeye marka tescilli Kiraz Kolonyasını kazandırdıklarını belirten Lafcı, Kiraz Kolonyasının üretimini önümüzdeki süreçlerde Eldivan ilçesinde üreterek istihdam oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Lafcı “Pandemi sürecinmde 80 derece kolonyamızın değeri arttı, fazla ilgi ve rağbet görmeye başladı. Kolonyamızı önümüzdeki süreçlerde tamamen kendimiz üretmeyi planlıyoruz” dedi.

Kiraz’da kaliteyi standardını yakalayamadıklarına dikkat çeken Lafcı,”Pursaklar Belediyesi, “Bir ihracatçı yurt dışına kiraz ihraç edecek. Bize ne kadar kiraz gönderebilirsiniz?” dediler. Bizden 50 bin ton talepte bulundular. Şartlara baktık, bizim karşılayabileceğimiz sadece 70 tondu. Bizim 2-3 bine yakın kiraz bahçemiz var! Bunlardan sadece 21 tanesi bizim kontörlümüz altında. Çoğu kiraz üretimini kara düzen yapıyor. Kaliteyi ve standardı yakalayamadık. Bizim kirazımızın aroması Türkiye’de ki en iyiler arasında yer alıyor. Bir protokol yapacağız profesyonel kiraz üretimi yapacağız ilçemizde. Bahçelerimizdeki kirazımızın değerini artıracağız.” ifadesini kullandı.

Halkımız sağlıklı su içecek -

Eldivan’ın içme suyu alt yapısını tamamen yenileyeceklerini anımsatan Lafcı, Kayıp kaçaklar nedeni ile kullanılması gereken suyun üç katını kullandıklarını, peşin parayla aldıkları suyun 3/2’sinin yer altına gittiğini söyledi.  İller Bankası ile yapılan proje ile %50 hibe destekli SUKAP projesinin kredisini onaylandığını duyuran Lafcı,  İller Bankası’ndan ihaleye çıkarak, içme suyu projesinin 6 milyon 345 bin liraya tamamının ihale edildiğini söyledi. 5 Ocak 2021 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimini yapıldığı müjdesini veren Lafcı, yüklenici firmanın Mart ayında işe başlayarak yılsonuna kadar içme suyu alt yapısının kanserojen madde içeren aspesli borulardan kurtularak yenileneceğini ve halkın sağlıklı su içeceğini belirtti.

Hobi bahçeleri hakkında konuştu

Gazetecilerin hobi bahçeleriyle ilgili kayırmacılık yapıldığı söylentilerine cevap veren Lafcı, “Eldivan’da hobi bahçeleri değil de prefabrik, konteynır yapılar vardı. Müracaat edip imar planı yaptırmak şartıyla girişimler oluyor. Kurumlardan görüşler alınması gerekiyor ama bireysel olarak yapılanlarda var. Hobi bahçeleri yapanları koruduğumuzu iddia edenler savcılığa bizi şikayet etsinler. Bazı yapılarla ilgili yapı kayıt belgesi var. Bazılarını yıktırdık. Bazılarını ruhsatlandırmak için süre verdik. Yasal süreç devam ediyor. Biz mal sahibine tebligatı çekeriz. Tebligattan sonra 1 ay süre verir ruhsatlandırma çalışması yapmasını isteriz. Kanun neyse biz onu uygularız. Ben harita mühendisiyim, böyle kaçak işlere asla müsaade etmem.” şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 03:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail AKIN
İsmail AKIN - 3 yıl Önce

Sayın Eldivan Belediye başkanımızın hizmetlerinden dolayı ekibine ve başkanımıza teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER