banner198

Çankırı biberi Paris'te alıcı buluyor!

İl Özel İdaresi’nin %50 hibe desteği sağladığı seralarda üretilen doğal biberler Paris'te alıcı buluyor.

Çankırı biberi Paris'te alıcı buluyor!
banner145
İl Özel İdaresi’nin %50 hibe desteği sağladığı seralarda üretilen doğal biberler Paris'te  alıcı buluyor.

Doğal maden yatakları ile Dünya'nın en sağlıklı tuzu olarak bilinen Çankırı kaya tuzu ile ünlenen Çankırı'da modern seralarda üretilen biberlerin Paris'te alıcı bulması, "Çankırı'nın Tuzundan sonra biberi de mi ünlü oluyor sorusunu beraberinde getirdi.  Kamuoyunu sevindiren haber Vali Vahdettin Özcan ve İGM Başkanı Ruhi Şeker'in İl Özel İdaresi’nin %50 hibe desteği sağladığı seralarda incelemelerde bulundu sırada geldi. Serada üretim yapan bir çiftçi, ürettikleri biberleri Paris'te yaşayan gurbetçiler tarafından kolilerle satın alındığını anlattı.

Vali Vahdettin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve takibi yapılan, İl Özel İdaresi’nin %50 hibe desteği sağladığı seralarda incelemelerde bulundu. serada üretim yapan bir çiftçi biberlerin Paris'te yaşayan gurbetçiler tarafından kolilerle satın alındığını anlattı.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği Müdürü Veli Altunkaş, Çankırı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Bedir ve İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu üyelerinin eşlik ettiği incelemede Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır “Sebze üretimini önceki yıllarda 108 m2’lik yüksek tünellerde yapan çiftçilerimiz, 2013-2014-2015 yıllarında İl Özel İdaresi destekli 504 m2’lik seralarla tanışmıştır." dedi.

 

Kendilerine sağlanan destek nedeniyle Vali Özcan ve emeği geçenlere teşekkür eden çiftçiler, “Ürettiğimiz doğal biberler Fransa’ya Paris’e kadar alıcı bulmaktadır. Avrupa’daki hemşerilerimiz öncelikle Çankırı biberini tercih ediyorlar. Kolilerle Paris’e kadar götürüyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 05:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
boraerdem
boraerdem - 9 yıl Önce

haberi düzgün yapın! badilliler fransaya biber götürdü diye ihracat mı yapmış oluyoruz.adamlar yemek için götürmüşler.

SIRADAKİ HABER