banner198

Emektar Çelik veda etti!

Çalıştı, çırpındı aldığı ani kararla genç yaşta emekliye ayrıldı!

Emektar Çelik veda etti!
banner145
Siyasi, medyatik ve renkli kişiliği ile Çankırı’da birçok başarılı çalışmanın altına imza atan Mustafa Çelik, namı diğer ‘Ciguli’ kamuda ki 25 yıllık başarılı hizmet hayatını noktalayarak emekliye ayrıldı.

 

14 Şubat 2014 Cuma günü mesai saatinin bitiminin son dakikasına kadar çalışan Çelik, mesai bitiminde memuriyetine son veren imzasını attı. Kendilerişne haksızlık yapıldığını söyleyen Çelik 

25 yıllık memuriyetini zorla tayin edildiği Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü, Karayolları 157. Şube Şefliğinde bitirdiğini belirtti.

 

Gazetecilere açıklamada bulunan Mustafa Çelik “Çalıştığım süre içerisinde bütün Vali, Vali yardımcısı, müdür ve mesai arkadaşlarımla uyum içinde ve kimseyi kırmadan görev yaptım. Yılların eskitemediği efsane şahsiyet Mustafa Çelik hep mesai arkadaşlarının yanında oldu. Kendisini ucuza satmadı, maşalık etmedi, yalakalık asla. Kısacası kendi etini yedi, kasaba minnet etmedi.

” dedi.

 

Aynı hassasiyeti sorumlu olup ta sorumsuzca davranan kişilerden göremediklerinin altını da çizen işçi arkadaş Çelik Bu kişilere kızgın, kırgın ve küskün olduğunu söyledi. Çelik “Çankırı’yı yönetenleri (her kim olursa olsun) adaletli, dürüst, doğru olmaya davet etti.

 

Emekliye ayrılan Mustafa Çelik işçi arkadaşlarının sıkıntı ve sevinçlerine daima ortak olacaklarını söyleyerek, kader arkadaşlarının devlet kapılarında per perişan olmalarını istemiyorum.” dedi.

 

 

"Mustafa Çelik kardeşiniz emekli oldu diye Kendinizi yalnız sanmayın" dedi. "Biz emeğin temsilcileriyiz" diyerek konuşmasına devam eden işçi Mustafa Çelik, "Bizler emeğimizi satarak ekmeğimizi kazanıyoruz. En kutsal hazinemiz, emeğimiz" dedi.

 

Çelik, “Tabii ki bu bir bayrak yarışı, bir nöbet değişimi. Gün geldi bende bu anlamlı günde emekli olmaya karar verdim. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olduğu gibi aramızdan ayrılan arkadaşlarımız da oluyor. Bu vesileyle emekliliği hak ederek aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza bundan sonraki yaşantılarında aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

 

Mustafa Çelik Kimdir?

Dede ve büyükbabalarının yaklaşık 75-80 yıl önce Merkez Ahlat köyünden Çankırı’ya göç etmeleri ile başlayan Çankırılılık serüveni bu günlere kadar uzadı. 30 Mart 1962 yılında Çankırı ili merkez Çetince Mahallesi (eski adıyla Damlamca mah.)’ sinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı’da tamamladı. 1973-1974 yıllarında Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümünde üç yıl okudu. Bir yıllık stajını da tamlayarak 1977 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl müracaat ederek çok sevdiği askeri okullardan Muhabere Tekniksiyen Astsubay Sınıf okulunu 12.sırada asil olarak kazandı. Babasının esnaf olması, ilerleyen günlerde de babasının ağır bir rahatsızlığa yakalanmasından dolayı askeri okulu askıya alarak babasının iş yerinin başına geçti. Ömrü uzunmuş ki babası hastalığı yendi oğlu Mustafa ile birlikte Çankırı’da ticaret hayatına devam etti. 23 Şubat 2000 yılında canı kadar sevdiği biricik babası Hacı Satılmış Çelik'i kaybetti.

 

Uzun yılar esnaflık yaptığı ilimizde,1991-1992 yıllarında Çankırı Köy Hizmetlerine işçi alımın olduğu bir dönemde de bu kuruma girmeye karar verdi. 1992 yılında işe başlayan ve 9 yıl mevsimlik işçi olarak resmiyete ilk imzasını atan Çelik 2001 yılında kadroya geçti. Çankırı Köy Hizmetlerinde çalışmakta iken il müdüründen istenilerek dönemin Valisi Halil Ulusoy tarafından “Olur” ile Çankırı Valiliğinde görevlendirildi.

 

Çalıştı, çırpındı yaptığı hizmetlerden dolayı layık görüldüğü Plaket, Başarı belgesi, Teşekkür Belgesi, Takdirname belgelerini kabul etmeyip “Benden daha çok hakkı olanlara bu belgeleri verin dedi.

 

5 Vali ve birçok vali yardımcısına hizmet ederek çalıştığı Çankırı Valiliğinde vali değişikliğine gidinilmesi sebebiyle ilerleyen yılarda da göreve gelen Ali Haydar Öner tarafından Çankırı’nın bacasız fabrikası olarak görülen Çankırı Karatekin Üniversitesinin ilk kuruluş aşamasından ilk mezunlarını verenciye kadarki zamanda ÇKÜ’sinde olur ile görevlendirildi. Burada Dekanlarımıza, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize şefkatli elleriyle sınırsız hizmet etti.

 

Dekanların, öğretim üyelerinin, öğrencilerin istekleri doğrultusunda ÇKÜ’sine kadrosunun yapılması istenildiyse de dönemin Valisi Ali Haydar Öner bu teklifi kabul etmedi, Mustafa Çelik’in görev yerine dönmesi ve Çankırı Valiliğindeki görevine devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Oturma durumuna gelen, kendi yağları ile kendilerini kavurabilme özelliğini yakalayan, kendi kadrolarını kurarak ayakta durabilen Çankırı Karatekin Üniversitesinden görev yeri olan Çankırı Valiliğine geri döndü.

 

Burada görevine devam ederken çıkan torba yasası gereği hiç beklenmedik bir anda masa başı oyunları ile 84 kader arkadaşı ile T.C Karayolları Genel Müdürlüğü, TCK Kastamonu 15.Bölge, Ilgaz 157.Şube şefliğine tayini çıkarıldı. 14 Kasım 2011 günü yeni kurumunda göreve başladı. Faaliyet gösterdiği alandaki uzmanlığıyla verimli bir çalışma dönemi geçirdikten sonra 25 yıllık memuriyet hayatını noktalandırdı.

 

Çelik evli 1’i kız, 3’ü erkek toplam 4 çocuk sahibi. Kızı Ankara Üniversitesi mezunu olup, evli eşi ve 4 aylık kızları ile birlikte mutlu, büyük oğlu Ankara Gazi Üniversitesi 3’üncü sınıfta okumaktadır. Diğer çocukları ise ilk ve orta öğretimlerine devam etmektedir. Çelik 72 yaşındaki annesi ile birlikte çok sevdiği memleketi Çankırı’da yaşayıp iyi bir aile örneği sergilemektedir. Çankırı Çalışan Gazeteciler derneğinde üye olup arkadaşları ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Çankırı Şehit Yahya Çoşkuner Orta Okulu Okul Aile Birliği başkanlığı görevide bulunan Mustafa Çelik yaşamını okumak, yazmak ile birlikte sahibi olduğu  internet medyası, haber sitesinde devam ettirmektedir

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail yalcın
İsmail yalcın - 10 yıl Önce

Sevgili mustafa abiRme ömrü boyunca sağlık mutluluk ve başarılar dilerim Allah senden ve ailenizden razı olsun iyiki varsınız

SIRADAKİ HABER