banner198

Geceleri Uykularım Kaçıyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geceleri Uykularım Kaçıyor!
banner145
ÇANKIRI POSTASI/HABER MERKEZİ : Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş,  gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in de bulunduğu bir grup gazeteci ile sohbet eden Savaş, Ekim ayında taşınacaklarını duyurduğu Uluyazı kampusune yol bağlantı çalışmalarının uzaması ve bazı küçük aksaklıkların tamamlanabilmesi nedeni ile bir ay gecikmeli taşınacaklarını belirtti.  Araya Kurban bayramının girmesi nedeni ile öğrencilerin fazla bir kayıplarının olmayacağının altını çizen Rektör Savaş, Kasım ayı başında dört fakülteyi kampuse taşıyacaklarını anlattı. Savaş, bağlantı yolu yapımının çok hızlı devam ettiğini ve firma çalışanlarının büyük özveri ile çalışmasından övgü dolu sözlerle bahsetti.


Elde Var Sıfır

En büyük sıkıntılarının başında barınma sorununun geldiğini kaydeden Savaş, şu an itibari ile 9 bin 897 öğrencinin Karatekin Üniversitene kayıt yaptırdıklarını belirtti. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 100’e yakın öğrenci ekleneceğini ve bunun yanı sıra ek kontenjan ile 500’e yakın öğrencinin daha Çankırı’ya okumak için geleceğini aktaran Savaş , Ballıca’da bulunan ve bin kişiye barınma imkanı sunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun binasının Uluyazı’da tamamlanan 1000 kişilik yurdun faaliyete girmesi ile bakıma alınacağını ve binanın depreme dayanıksız çıktığını söyledi.  

Savaş, bu durumun kendilerini büyük sıkıntıya soktuğunu, öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözeceğiz diye düşünürken bir haftadır uykularının kaçtığını söyledi.

“Elde var sıfır “diyen Savaş, Çankırılı girişimcileri yurt yapmaya davet etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 02:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER