banner306
banner198

Karatatar: Yılbaşı rezaletine son verilmelidir<

Karatatar, aralık ayının sonunu noel olarak kutlamanın ve Hıristiyanlar gibi eğlenmenin İslam’da haram olduğunu bildirdi.

Karatatar: Yılbaşı rezaletine son verilmelidir
banner145
 Din Görevlileri Birliği Derneği, Çankırı Şubesi Başkanı Faruk Karatatar, aralık ayının sonunu noel olarak kutlamanın ve Hıristiyanlar gibi eğlenmenin İslam’da haram olduğunu bildirdi.

 

Müslümanların kâfirlere benzemesinin caiz olmadığını vurgulayan Karatatar, “Artık, Müslümanlar tarafından kutlanan yılbaşı rezaletlerine son verilmelidir” dedi.

 

Kâfirlere benzemek haramdır.

Din Görevlileri Birliği Derneği, Çankırı Şubesi Başkanı Faruk KARATATAR, Hristiyan dünyasında kutsal bir bayram olarak kutlanan 31 Aralık gecesinde Müslümanların, Hıristiyanlar gibi eğlenmesinin haram olduğunu söyledi. İslam tarihi boyunca hiçbir dönemde noel kutlamaları adı altında çılgınlıklar yapılmadığına, fecaat ve haramlar işlenmediğine dikkat çeken Karatatar, Hıristiyan alemine mahsus bu kutlamaların son dönemlerde İslam toplumlarında da hızla yaygınlaştığından dolayı endişelerini dile getirdi.

 

Karatatar, “İslam, geldiği günden beri değiştirilmeden ilk safiyetiyle elimizdedir. Müslüman olan halkımız noel ve yılbaşı kutlamaları adı altında Hıristiyanlaştırma operasyonlarına asla aldanmamalıdır. Allah c.c. Maide Suresi’nin 51. Ayet-i Kerimesi’nde (Yahudileri ve Hıristiyanları sakın dost edinmeyin)  buyurmaktadır. Bu aynı zamanda onların adet ve geleneklerine de uymayın demektir. Çünkü Hıristiyanlar İsa Aleyhisselam’ı Allah’ın oğlu olduğunu kabul edip Allah’a şirk koşmakta ve bu en büyük günahı irtikap ettiklerini açıkça beyan etmektedirler. Bu durumda Müslümanlar,  Hıristiyanlarca kutsal olarak bilinen günlerinde asla kutlama yapmamalıdırlar.”dedi.

 

Kumarın her çeşidi dinimizde haramdır

Noel ve yılbaşı dolayısıyla oynanan çeşitli piyango ve kumar oyunlarının da İslam’a aykırı olduğunu belirten Karatatar, Kur’an’ın hem İslam düşmanlarına benzemenin hem de piyango adı altında kumar oynatmanın asla caiz olmadığına dair hükümlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Yüce Rabbimiz Maide suresi 90. ayette  (Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.) buyuruyor.”  dedi.

Konuyla ilişkili olarak din gönüllülerine, duyarlı bütün  sivil toplum örgütlerine ve kanaat önderlerine de çağrıda bulunan Faruk KARATATAR, sözlerine şöyle devam etti:

 Peygamberimizin (SAV) Medine-i Münevvere’ ye geldiği zaman Müslümanların müşriklerin kutladıkları bayramlar yerine Ramazan ve Kurban bayramlarını kutlamalarını ve asla müşriklerin yapageldikleri şenliklerine katılmamalarını emir buyurması Müslümanlar için çok büyük bir tembihattır  diye konuşan Karatatar, vatandaşların noel  ve yılbaşı kutlamaları yerine Anadolu Gençlik Derneği tarafından 31 Aralık’ta ülke genelinde düzenlenecek Mekke’nin Fethi’nin 1384. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 100. Yıl Kültür Merkez’inde akşam saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan programa katılmalarını, Peygamberimizin (s.a.v.)  dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin arefesindeki bu günleri geçen ömürlerinin muhasebesini yaparak geçirmelerini tavsiye etti.  

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 16:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
YÜKSEL TEKE
YÜKSEL TEKE - 9 yıl Önce

genimizle oynadılar;
hocam allah razı olsun çok önemli bir konuda parmak bastınız. siz bir müslüman olarak kendinize görev atfedip böyle bir açıklama yaparken esas görevi olan i̇limizin müftüsü ne yapar. görev onların aslında. i̇nsanlar helal haram, sevap günah kavramlarından uzak güya müslüman olarak yaşıyor. caminin ön safına koşanların çoğunun cebinde milli piyango bileti var. malum gece için yerler ayıltıldı, hindiler kesildi dört gözle beklenmekte.

YÜKSEL TEKE
YÜKSEL TEKE - 9 yıl Önce

2-Dikkatimi çeken bir konuda; Allah’ın emrini yerine getirmek için Kestiğimiz Kurbanlara tepki gösteren Hıristiyan, Yahudi Lobisi, güya Hayvan Severler Yılbaşı ve Noel adına kesilen Hindilere tepki yok. Demek ki bunlar İSLAM düşmanı.

faruk karatatar
faruk karatatar - 9 yıl Önce

amin. yüce rabbimiz yar ve yardımcımız olsun. alemlerin efendisi peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu mübarek geceyi kutluyorum.. yevmul kıyamette o'nunla birlikte olmayı temenni ve niyaz ediyorum.

SELIM OZTURK
SELIM OZTURK - 9 yıl Önce

Allah C.C. Sizden razi olsun. Ummet-i Muhammed'e birlik, dirlik versin ve suurlanmayi nasip etsin...

Ahmet Can
Ahmet Can - 9 yıl Önce

allah razı olsun hocam. oyle günlere kaldık ki artık gavura gavur diyemiyoruz. harama haram diyemiyoruz. yanlışa yanlış diyemiyoruz

SIRADAKİ HABER

banner304