banner198

AK Partili Akbaşoğlu'ndan beyin yakan asgari ücret hesaplaması

AK Partili Akbaşoğlu'ndan beyin yakan asgari ücret hesaplaması

AK Partili Akbaşoğlu'ndan beyin yakan asgari ücret hesaplaması
banner145

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söyledi.

Mahalli İdareler seçimleri öncesinde Çankırı’da bir düğün salonunda yapılan r toplantıda Emin Akbaşoğlu’nun çay-simit üzerinden yaptığı asgari ücret hesaplamasının görüntüleri ortaya çıktı.

Bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirten AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu şöyle konuştu:

 “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 15:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eren eren
Eren eren - 5 yıl Önce

Tamam ilk denemeyi sayın vekil kendisi yapsın. Bir ay boyunca çay ve simit yesin.... İşe yararsa biz de yaparız.... Artırdığımız parayla da tatile gideriz!

Engin çavdar
Engin çavdar - 5 yıl Önce

Sayın akbaşoğlu o parayla sen simit yesene senin hayat pahalılığından haberin yok senin aldığın maaş helalmi

Muharrem borekci
Muharrem borekci - 5 yıl Önce

Biz kurtuluş savaşında hoşaf içerek öğün geçiren milletin torunlarıyız sayın vekil gerekirse simitte yeriz taşta yeriz ama bu karşılıklı olması gerekir ben 2000 tl ye ev geçindirirken değerli millet vekillerimizin maaşları ne kadar acaba elhamdulillah yokluguda gördük devletimize kötü söz söylemeyi bırak bunu düşünmekten bile çekindik şimdi siz sayın vekil bir babaya diyorsunuz ki evlatlarına simit götür.

Fikri karabulut
Fikri karabulut - 5 yıl Önce

17 binlira ama alıyoruz bu hesabı yaparken utanmadinmi sayın vekil

Emir yazanoğlu
Emir yazanoğlu - 5 yıl Önce

Martımıyız biz

Ayşe Büyük
Ayşe Büyük - 5 yıl Önce

Siz insanlarla BU şekilde alay ederseniz insanlarda size gereken cevabı verir. Iki başta oturanların yemekten neredeyse gobekleri patlayacak... Boz beyin de hesap çok hoşuma gitmiş olmalı ki gülüyor. .. Birgun hepiniz Allah'a hesap vereceksiniz. Canınızın istediğini zengin edip, istemediğinizi ise yaşama hakkı bile vermediniz. Bir çok insan sizin yüzünüzden memleketinde is bulamadı diye gurbete gitmek zorunda kaldı.
Allah (cc) en adil olandır..

Kamil
Kamil - 5 yıl Önce

Sen birdahi seçimde yoksun çünkü Reis bu durumu çok iyi değerlendirir

mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

soyleyenede dinliyenede yaziklar olsun bunlardan çankırıya hayırmı gelir


SIRADAKİ HABER

banner304