banner198

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformunda büyük projelere destek!

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu büyük projelere destek mesajı verdi.

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformunda büyük projelere destek!
banner145

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği (ANKABİR) Genel Başkanı Tuncay Gençer, Platformu olarak bölgemizin tamamına imkanlar sunacak büyük projelerin peşinde olduklarını belirterek, “Onların rüyalarını hayallerini gördük. Bazen biz fikirler üreterek, bazen de devam eden büyük projeleri takibimize alarak gerçekleşebilmeleri için Ankara’da ilgili mercilerinde lobi faaliyetlerinde bulunduk. Medya kanallarında yer alan haber, bizi derinden mutlu etti” dedi.

Gençer açıklamasında, “ Medyada yayımlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı seçim beyannamesinde dikkat çeken vaatlerden biri Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı oldu. Süper hızlı tren projesine ilişkin ilk bilgileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV canlı yayınında verdi. Saatte 350 km süper hız, Yapılacak hatta süper hızlı tren saatte 350 km ulaşabilecek. Kızılay'dan Kadıköy'e 80 dakikada . Hat sayesinde Ankara Kızılay-İstanbul Kadıköy arası mesafe 80 dakikaya düşecek. "FİZİBİLİTELERİNİ YAPTIK, PROJELERİ HAZIRLADIK." Projeyi seçim sonrası başlatacaklarını belirten Karaismailoğlu, "Tamamen farklı bir hat üzerinde yapılacak. Mevcut hızlı tren hattı kullanılmaya devam edecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık." diye konuştu.” Ankara – İstanbul arasını yaklaşık bir saate indirecek ve doğrudan Bolu – Düzce – Sakarya – İzmit – İstanbul hattından gidecek bir yüksek hızlı tren yapılması… Bu konu, kendi içimizde Birliğimizin Genel Sekreteri Dr. Yaşar Okur’un fikriydi ve yaklaşık dört yıldır Birliğimizin gündeminde olan ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı, DDY Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi gibi ilgili her mercide defalarca ve ısrarla gündeme getirdiğimiz bir konuydu. Sn. Cumhurbaşkanımıza verilmek üzere Külliyeye verdiğimiz ilk dilekçemizdeki taleplerimizde ve ardından Zonguldak – Kilimli tünelinin açılışından bir hafta önce Sn. Cumhurbaşkanımızın “Batı Karadeniz Birliğinin bir talebi var mı” sorusuna yanıt olarak sunduğumuz ikinci dilekçemizde de bu talebimiz vardı. Bu talebimiz gibi büyük çaplı 24 konunun gerçekleştirilmesinin Birliğimizin ve bölgemizin talebi olduğunu vurgulamıştık. Bunun Türkiye’ye prestij proje olarak çok yakışacağına, böylesi bir projenin en güzel yerinin de Ankara – İstanbul arasında belirttiğimiz hat üzerinden geçmesi olduğuna özellikle vurgu yaptık. Ardından kimin tarafından yapıldığı değil, yapılması önemli olsa da ülkemize böylesi büyük projelerin kazandırılmasını bugüne kadar başaran, vizyon olarak bunu hayal edip yapabilecek kişi olarak gördüğümüz Sn. Cumhurbaşkanımıza bu projenin çok yakışacağını samimiyetle söyledik. Sayın Bakan bunu seçimden sonra başlanılacak bir proje olarak açıkladığına ve Ak Parti de seçim programında buna yer verdiğine göre artık devletin programına girmiş bir projemiz var demektir.

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu olarak biz projelendirilmesini ısrarla istemiş ve projeye de dönüşmüş fikrimizin ilgili mercilerinde sonuna kadar arkasında olacağız. Bölgemize böylesine üst düzeyde projeler konusunda verebileceğimiz katkılar, bizler için gurur vesilesi. Ankara’da bölgemizin kalkınmasına katkı verebilecek her konuda bölgemiz için çalışmaya devam…

Burada yerel basın, akademi, sivil toplum kuruluşları ve halkımıza da düşen bir görev var: Böylesi büyük çaplı yatırımları gündeme aldırmak kolay değil. Zamanında gerçekleşebilmesi de takip ve baskıyla mümkün. Bir fırsat oluştuğuna göre, sayın vekillerimize ve devlet yetkililerimize her zeminde bunu sorarak ve kesinlikle istediğimizi belirterek onların da bu konuya gereken hassasiyeti göstermesini sağlamak. Gecikmesini, tavsamasını, geri bırakılmasını önlemek. Hep birlikte yol alalım inşallah. Bölge hepimizin” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2023, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER