banner306
banner198

Başkan Esen Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Bastı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 3. etap çalışmaları için harekete geçti.

Başkan Esen Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Bastı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 3. etap çalışmaları için harekete geçti. Şehrin merkezinde Karatekin, İnciliçeşmeMahalleleri ile Buğday Pazarı Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan ve Eski Çankırı olarak bilinen 10 hektarlık alanınteknik danışmanlık hizmet alımı ihalesi gerçekleştirildi.

Proje için bölgedeki mahalle muhtar ve azaları, önde gelen kanaat önderleri ve çalışma sürecini takip edecek teknik ekibi ile toplantı yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 2012 yılında resmi gazetede yayınlanan fakat bazı sebeplerden dolayı başlatılmayan 3. etap çalışmalarını Belediye eli ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Esen, “Çankırılıları Ev Sahibi Yapacağız.”

Başkan Esen, göreve geldikleri günden itibaren kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyerek “Çankırı’da ilk iki etap TOKİ aracılığı ile yapılmıştı. Fakat bazı sebepler nedeni ile 3. etap çalışmaları sekteye uğramış. Bizler de göreve geldiğimizdebu süreç için çok uğraş verdik, çok görüşmeler yaptık. Çankırı’nın ilçelerinde bile kentsel dönüşüm daha fazla ve hızlı şekilde ilerledi. Bu alandaki her gecikmede halkımız için ekonomik bir kayba dönüşüyor. Bizler de ortak akıl ve ortak karar ile bir alanda daha bu önemli sorumluluğu üzerimize almaya, taşın altına elimizi koymaya karar verdik. Vatandaşımız bizden ne istiyorsa birlikte karar verecek, birlikte yapacağız.” dedi.

Çankırı Belediyesi organizasyonu ile sürdürülecek 3. etap için20 Ocak 2023 tarihinde ihale olurualarak 3. etap için teknik danışmanlık hizmet alımı ihale sürecini,10 Mart 2023 tarihi itibari ile yer teslimini gerçekleştirdiklerini belirten Esen, “Çankırılıları ev sahibi yapacağız. Bölgeyi de cazibe merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Çalışmalar kapsamında; bölge halkı ve hak sahibi vatandaşlar ile görüşmeler,saha çalışmaları hali hazır haritalar, yapıların değerleme çalışmaları, oluşturacak alanlar ve yapılar için saha anketleri yapılarak, vatandaşların ekonomik şartlarıgöz önünde bulundurularak bölge mimarisi ve siluetine uygun tasarımlaroluşturulması hedefleniyor.İlerleyen süreçte her proje aşamasında toplantılar yapılarak bilgilendirmeler yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 19:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Kitapcı
Mehmet Kitapcı - 1 yıl Önce

Şimdi mi aklı başına gelmiş? Bu saatten sonra konuştukları kuru laf... "bazı sebepler nedeni ile 3. etap çalışmaları sekteye uğramış........" diyor , neymiş o sebep nedenler???

SIRADAKİ HABER

banner304