banner198

Başkan Kozan'dan "borçsuz belediye" vurgusu!

Göreve geldiğinden bu yana geçen 4 yıllık süreyi ve projelerini anlatan Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Korgun Belediyesi’nin hiçbir kişi ve kuruma borcunun olmadığını açıkladı.

Başkan Kozan'dan "borçsuz belediye" vurgusu!
banner145

Göreve geldiğinden bu yana geçen 4 yıllık sürede yaptıklarını anlatan Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Korgun Belediyesi’nin hiçbir kişi ve kuruma borcunun olmadığını açıkladı.

Çankırı Postası ve Radyo Neşe’nin düzenlediği  2023 yılı “Gündem Özel” programı ilk canlı yayın konuğu Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan oldu. Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Radyo Neşe Genel Yayın Yönetmeni Turan Harmancı'nın sorunlarını yanıtlayan Kozan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kasada yetecek kadar paramız var! -

Seçim beyannamesinde bulunan 2 sözü dışında bütün projelerini gerçekleştirdiğini, beyanname dışında da birçok projeye imza attıklarını aktaran Kozan, “İki tane kaldı. Onun yerine ilave işleri fazlasıyla yaptım. Bir tane şelale, Özçay dediğimiz yere kavak dikimi. ‘Kavakları piyasadan alalım’ dedik bedeli çok yüksek çıktı.  Orman Genel Müdürlüğü ile görüştüm bize 5 bin tane kavak fidanı verecekler. Önümüzdeki günlerde ağırlığı ona vereceğim. Korgun olarak geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

Korgun Belediyesi’nin hiçbir kişi ve kuruma borcunun olmadığını aktaran Kozan,” Belediyemizin şu anda hiçbir kurum, kuruluş ve personele borcu yoktur. Altını çiziyim. Kasamızda da yetecek kadar paramız var” dedi.

Başkan Kozan, Korgun Organize Sanayi Bölgesine ilişkin de şöyle konuştu:

Çankırı’nın ilk OSB'si olan Korgun Organize Sanayisine değinen Kozan, OSB’de şu anda bin 100 işçinin çalıştığını, yeni gelen fabrikalarla çalışan sayısının bin 600’e çıkacağını öngördüklerini ifade etti. Eskiden olduğu gibi OSB’de ücretini vermeyen, işçisine bakmayan bir sanayici olmadığını vurgulayan Kozan, “Buradaki sanayici kaptı kaçtı değil artık. Korgun'da önceden bu işler teşvikle olmuş. Korgun sanayisinin birinci etabında şuanda sanayi parseli bitmiştir. Bu sene 2. ve 3. etap açılacak. İstimlakları bitmiş, alt yapısı ve üst yapısı için hibe alındı. Hazırlıklar devam ediyor. Güzel sanayi parselleri var. Alt ve üst yapısı bitmiş olarak sanayicimiz, istediğinde tahsisleri yapılacaktır. Bizim yönetim olarak prensibimiz var. Sanayi parselini alıp taahhüdünü süresinde yerine getirmemişse kim olursa olsun iptal ediyoruz. Burada sanayi parseli alıp da bekletmeye kimsenin hakkı yok. Eğer süresi dolmuş, projesini vermediyse, talepleri yerine getirmediyse, iptal ediyoruz.

İşçilerimiz asgari ücretin üstünde maaş alıyor -

Son gelen asgari ücretin ardından bekâr bir şirket işçisi 10 bin ile 10 bin 500 lira üzeri mesai parası alıyorlar. Burada kadrolu işçi, şirket işçisi, memur arasında yelpazeyi ayırmadan, çalışanlar arasında ücret dengesini korumak istiyorum. Ve ben çalışanıma önem veriyorum.

Korgun 10 katı yatırım aldı –

Korgun ilçesine belediye payının çok üzerinde nerede ise 10 katı yatırım aldıklarına dikkat çeken Kozan,  “Bugüne kadar yatırımlarımız bugün ki değerleri ile 70 milyon lira. Belediyenin öz geliri 4 yılda 8 milyon sekiz yüz bin lira. Dört yılda Bakanlıklardan aldığımız hibeler ve sponsor destekleri ile 70 milyon yatırım aldık.” diye konuştu.

2023 hedefleriyle ilgili açıklamada bulunan Kozan, 2 büyük projesini olduğunu söyledi. Korgun’a bir meydan ve mevcut belediye binasını yıkarak yeni bir belediye binası kazandıracaklarını aktardı.

Çankırı Postası sosyal medya hesaplarından izlenen ve 99.5 Fm bandında yayın yapan Radyo Neşe frekansında dinlenen program,  2 saat 22 dakika boyunca ilgiyle izlendi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2023, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER