banner198

Başkan Öztürk: Mezarlıklarda Pide İkramı artık son bulsun

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, cenaze sahiplerinin mezarlık çıkışında ikram yapmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Başkan Öztürk: Mezarlıklarda Pide İkramı artık son bulsun
banner145

Başkan Öztürk: Mezarlıklarda Pide İkramı artık son bulsun

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, cenaze sahiplerinin mezarlık çıkışında ikram yapmasının yanlışlığına dikkat çekerek dinende bu usulün uygun görülmediğini dile getirdi.

Öztürk, Ilgaz’a modern bir gasil hane hizmet binası kazandırarak hizmete soktuklarını ve İlçede ikamet eden bir vatandaş vefat ettiğinde 50 kişilik yemeği evine belediye olarak gönderdiklerini duyurdu.

Öztürk, “Mezarlıklarımızın çıkışında “cenaze sahibinin yemek ikramı” gibi bir uygulama var. Dinimizce uygun görülmeyen bu uygulamanın da ilçemizde bitmesini istiyoruz. Cenaze sahibi acısıyla mı uğraşsın, yoksa yemek hazırlatma telaşında mı bulunsun? Cenaze sahibinin evinde yemek yapılmaz, bilakis komşu, akraba ve tanıdıkları cenaze evine yemek gönderir. İşte belediye olarak bu ayrıntıyı da düşünerek cenaze sahibinin evine yemeği biz gönderiyoruz. Bu vesileyle mezarlık çıkışında yemek ikramı uygulamasının da bitmesini istiyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Yukarı Harman Mezarlığının üst tarafında bulunan Mezarlıklar Müdürlüğü ve Gasilhane hizmet binası; yapımı, çevre düzenlemesi ve personel tahsisinin ardından Ilgaz’da hizmet vermeye başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mehmed Öztürk şu ifadelere yer verdi:

“Cenaze hizmetleri belediyelerin asli görevlerindendir. Belediye olarak bu konudaki eksiğin farkındaydık. Çalışmalarımızı başlatarak sorunu çözmek için işe koyulduk. İlk olarak mezarlıkları analiz ederek yer seçimi yaptık ve Yukarı Harman Mezarlığı’nın üst tarafını uygun bulduk.

Yer seçiminin ardından hizmet binamızın yapımını tamamladık ve çevre düzenlemesiyle beraber personel tahsisini gerçekleştirdik. Şu an itibariyle Ilgaz’ımıza ve bağlı köylere hizmet vermeye başladık. Tüm cenaze hizmetleri ücretsiz. Ancak isteyen vatandaşlarımız makbuz karşılığı bağış da yapabilir. Bu konuda da herhangi bir zorunluluk yok. Böyle önemli bir hizmeti ilçemize kazandırmayı bize nasip ettiği için Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum.

Mezarlıklar müdürlüğümüz ile cenazenin yıkamasından kefenlenmesine, kefenlenmesinden defnine kadar tüm cenaze hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz. İlçemizde ikamet eden bir vatandaşımız vefat ettiğinde 50 kişilik yemeği evine belediye olarak gönderiyoruz. İlçemize bağlı köylerde bir vatandaşımız vefat ettiğinde ise cenaze nakil aracımız mevtayı köyüne bırakıyor.

Burada şu hususu da belirtmek istiyorum. Mezarlıklarımızın çıkışında “cenaze sahibinin yemek ikramı” gibi bir uygulama var. Dinimizce uygun görülmeyen bu uygulamanın da ilçemizde bitmesini istiyoruz. Cenaze sahibi acısıyla mı uğraşsın, yoksa yemek hazırlatma telaşında mı bulunsun? Cenaze sahibinin evinde yemek yapılmaz, bilakis komşu, akraba ve tanıdıkları cenaze evine yemek gönderir. İşte belediye olarak bu ayrıntıyı da düşünerek cenaze sahibinin evine yemeği biz gönderiyoruz. Bu vesileyle mezarlık çıkışında yemek ikramı uygulamasının da bitmesini istiyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ilgaz’ın gelişmesi ve büyümesini her şeyden çok istediğini ifade eden Başkan Öztürk: “İlçemiz için çalışmaya, üretmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Amacımız Ilgaz’ımızı kabuğunu kırmış, her yönden gelişmiş, milli ve manevi değerlerini özümseyerek günümüz ile bütünleştirmiş, adına yaraşır şekilde büyük ve cazibe merkezi bir ilçe haline getirmek. Bu yüce amaçla çalışmaya, üretmeye ve yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2023, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER