banner198

Büyük Cami önü Meydan ve Yer Altı Otoparkı hizmete açıldı!

Büyük Cami Önü Meydan Düzenlemesi ve Yer Altı Otoparkı hizmete açıldı.

Büyük Cami önü Meydan ve Yer Altı Otoparkı hizmete açıldı!
banner145

Büyük Cami Önü Meydan Düzenlemesi ve Yer Altı Otoparkı Projesini hayata geçiren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, açılışını da vatandaşlarla birlikte yaptı. 25 milyon liralık proje, 54 araçlık otoparkı ve meydan düzenlemesi hizmete girdi.

Dualar eşliğinde açılış töreni yapılan alan için kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, şehrin yaşam kültürüne şahitlik etmiş ve Çankırı’nın eski yerleşim yerlerinden birisi olan Yukarı Çarşı bölgesini bu proje ile daha da düzenli hale getirip canlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Osmanlı mirası Büyük Caminin siluetine uygun ve tarihi yapı ile bütünleşecek bir hizmet sunduklarını söyledi. 

İki bin metrekare üzerine inşa ettikleri alan hakkında bilgi vererek çalışmanın yaklaşık 25 milyon liraya mâl olduğunu ifade eden Esen, “ Büyük Cami önündeki bu alanı mezbelelikten kurtararak bölgeye artı değer katmak istedik. Alanı kullandıkça işlevselliğini hep birlikte göreceğiz. Sizlerden aldığımız güç ile şehrimizin birçok önemli sorununa çözüm getirdik, Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile daha fazlasını da hep birlikte yapacağız. Yıllarca ihmal edilmiş konuları beş yıl gibi kısa sürede çözüme kavuşturduk.  Hamd olsun, bize olan inancınızı hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Desteğiniz ile daha da güçlenip birlikte nice başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Büyük Cami Önü Meydan Düzenlemesi ve Yer Altı Otopark alanının üst bölümünde meydan, rekreasyon alanı, kafeterya, süs havuzu gibi alanlar yer alırken alt kısmında ise 54 araçlık kapalı otopark yer alıyor. Bölgede yeşil alan ve engelli vatandaşlar için engelli rampaları da bulunuyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise Başkan Esen’in Çankırı’ya çok değerli hizmetler kazandırdığını söyleyerek Esen’i tebrik etti.

Açılış töreni sonunda proje alanları tek tek gezilerek kalıtımcılara çorba ikram edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024, 13:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz Aşkın
Cengiz Aşkın - 4 ay Önce

Hayırlı uğurlu olsun inşAllah emeği geçenlere teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER