banner198

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci’ye gazetecilerden soğuk duş!

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci’ye gazetecilerden soğuk duş.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci’ye gazetecilerden soğuk duş!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ)  Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci’ye gazetecilerden soğuk duş.

Çankırı’da üniversite öğrencilerine burs vermek amacıyla yeni kurulan İmaret Vakfı’nın tanıtım programına katılan gazeteciler, ÇAKÜ Rektörü Harun Çiftçi’yi protesto etti. Basın mensupları Rektör Çiftci konuşma yaptığı sırada salonu topluca terk ederek tepkisini gösterdi. Gazetecilerin 1 yıl önce üniversitede düzenlenen basın toplantısında “telefonlarımızı neden açmıyorsunuz?” sorusuna “ kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum” cevabı veren Çiftci, cumhurbaşkanına bir adım mesafede olduğunu ve programlarının çok yoğun olduğunu söylemişti.

Basın mensuplarıyla iplerin kopmasına neden olan bu durumun ardından 5 gazete patronuna verdiği randevu saatinde keyfi bir görüşme yaparak 45 dakika gazetecileri kapıda bekleten Çiftci, gazete patronlarının makamdan görüşmeden ayrılmasına neden olmuştu.

Son olarak eski rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın 5 yıl önce ÇAKÜ’yü Türkiye’nin gündemine taşıdığı milli ödeme sistemine geçirmesine rağmen, popülist yaklaşım sergileyen Çiftci, üniversite TROY ödeme sistemine yeni geçiyormuş gibi paylaşım yaparak algı yapması şaşkınlıkla karşılandı.

Basınla ilişkileri yerlerde sürünen Çiftci’nin buna rağmen tanıtım toplantısında“ saygı değer basın mensupları” diyerek dalga geçer gibi konuşması “ Bu nasıl saygı?” sorusunu beraberinde getirdi.

Çankırılı akademisyenleri küstürerek üniversiteye bir çok emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Özcan gibi değerli bilim insanlarının Çankırı’dan ayrılmasına yol açan Çiftci, akraba kayırmacılığı ve hemşericilik yaparak üniversitede kadrolaşmasıyla konuşuluyor. Kötü yönetimi ile herkesimden insanın memnuniyetsizliğini dile getirdiği Çiftci, dönemi boyunca üniversiteye hiçbir fakülte kazandıramadı.

Bu olaydan sonra yazılı ve görsel basın üniversitenin akademik yılı başta olmak üzere hiçbir etkinliğine katılmazken, haberlerine de yer vermiyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2023, 21:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Oğuzhan B.
Oğuzhan B. - 6 ay Önce

Rektör sadece şov peşinde. Danışmanlar derslere giriyor, iyi hocalar birer birer terk ediyor okulu. Okulda sürekli hoca değişikliği var sürekli

SIRADAKİ HABER