banner198

Çankırı alt yapısına 30 milyon Euro hibe desteği!

Çankırı’nın alt yapı sorununa yönelik AB destekli IPA projesinde önemli bir gelişme yaşandı.

Çankırı alt yapısına 30 milyon Euro hibe desteği!
banner145

Çankırı’nın en büyük sorunlarının başında gelen alt yapı sorununa yönelik AB destekli IPA projesinde önemli bir gelişme yaşandı. 

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kentin alt yapı sorunu tamamen ortadan kaldıracak AB destekli IPA projesinin onaylandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Yaklaşık 30 milyon Euro hibe alınacak projede alt yapı çalışmalarının 2020 yılı sonlarında başlaması bekleniyor.

Esen’in paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Amiral artık batmayacak-

Seçim dönemlerinde belediye başkan adaylarının seçim vaatleri arasında yer alan projenin uzun bir bekleyişin ardından 7 yıl sonra onaylanması ise şehirde büyük sevinçle karşılandı.

Özellikle yağışlı havalar da Belediye Başkanlarının korkulu rüyası haline gelen alt yapı sorunu,  cadde ve sokakları basan sel baskınları ile büyük eleştiriler alınmasına neden oluyordu.

Proje Karadeniz’e kaydırıldı söylentileri –

IPA projesinin Karadeniz’e kaydırıldığı söylentileri kentte tepkilere neden olmuş Ak Parti milletvekili Salim Çivitcioğlu düzenlediği basın toplantısı ile böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirmişti.

Cumhur İttifakı projeyi paylaşamadı

Öte yandan IPA projesinin onaylanmasının ardından Cumhur İttifakı’nın AK Parti kanadından projenin hazırlanmasında kendi dönemlerinde ki role dikkat çekilen paylaşımlarda bulunuldu.

Ak Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada projenin Karadeniz’e kaydırıldığı söylentilerini hatırlattığı paylaşımında, “2013 yılında IPA kapsamına alınan ve uzun çalışmalar sonucunda neticeye ulaştırılarak hazır vaziyette mevcut Belediye Yönetimine teslim ettiğimiz IPA projesinin onaylandığını öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

Çelik, “Altyapı projesinin IPA kapsamından çıkarıldığı yönündeki haberlerin, Milletvekilimiz Salim Çivitcioğlu tarafından Çevre Şehircilik Bakanlığındaki takipleri neticesinde asılsız olduğu ortaya çıkarıldıktan sonra, IPA projesinin onaylandığının duyurulması bizleri hem düşündürmüş hem de mutlu etmiştir. IPA projesinde büyük emekleri geçen ve bir teşekkürü hak eden Belediye Başkanlarımız İrfan Dinç'e, Hüseyin Boz'a, Milletvekillerimize ve tüm Belediye Personeline teşekkürlerimi sunuyorum.. Çankırı'mıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Çelik’in, geçmiş dönem Ak Partili Belediye Başkanları Dinç ve Boz’a teşekkür ederken Esen’e teşekkür etmemesi dikkatlerden kaçmadı.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2020, 01:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mert Efe
Mert Efe - 4 yıl Önce

Çankırı'ya öğrenci olarak geldim hayatımda gördüğüm en sıkıntılı şehir. Hiç bir yatırım yapılmamış cidden üzücü...

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Bu projenin onaylanmasında Çankırı Postasınında emeği var bence gündeme getirmeyip sessiz kalınsaydı eminim proje başka bir ile kayacaktı, gündeme getirmeniz olayın takibini sağladı iyide oldu, önemli bir projeydi Akparti ve Mhp ye teşekkürler.

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Hani iptal olduydu bu proje?Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış...bir vatandaş olarak emeği geçen herkese bende teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER