banner198

Çankırı Belediyesi 2022 yılında alt ve üst yapı çalışmalarında yoğunlaştı!

Çankırı Belediyesi, 2022 yılında da çalışmalarını alt ve üst yapıda yoğunlaştırdı.

Çankırı Belediyesi 2022 yılında alt ve üst yapı çalışmalarında yoğunlaştı!
banner145

Çankırı Belediyesi, 2022 yılında da çalışmalarını alt ve üst yapıda yoğunlaştırdı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada 2022 yılında alt yapı ve üst yapı projeleri hakkında bilgi verildi.

Fen İşleri Son Bir Yılda 130 Milyonluk Yatırım Yaptı

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2022 yılı içerisinde yoğun bir mesai harcadı. Şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan çalışmalarda Fen İşleri Müdürlüğü Çankırı’ya 130 milyonluk yatırım gerçekleştirdi. Yatırımlar arasında; 56 milyon TL’lik bütçesi ile Kucaklama Taşı Alt Geçit, 21 milyon TL ile bölgenin en büyük Modern Hayvan Pazarı, 11 milyon 750 bin TL ile Yeni İtfaiye Binası ve 11 milyon 500 bin TL ile Uluyazı’ya Alternatif Yol çalışmaları öne çıktı. Yapılan açıklamada; 2023 yılı çalışma programında önceliğin Kent Meydanı yapımında olacağı bildirildi.

Son 3,5 yılda 38 km yeni yol ağı açan ve 149 bin ton asfalt döken Çankırı Belediyesi, 2022 yılında kendi asfalt şantiyesinde 58 bin 421 ton asfalt üretti.  Yollara toplam 27 bin 400 ton asfalt atan Belediye,  üretilen asfaltın geri kalanı ise kurumlara satarak gelir hanesine yazdı.

Şehrin muhtelif alanlarında gerçekleştirilen üstyapı çalışmalarında ise 43 bin 200 metrekare sathi kaplama yapan ekipler, 13 bin 544 metrekare parke ve 10 bin 300 metre bordür döşeyerek engelliler için 1757 metre hissedilebilir yüzey kaplama çalışması yaptı.

ÇASKİ Son 3,5 Yılda 50 Bin Metre Hat Döşedi

2022 yılında kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu olmak üzere toplamda 17 bin 500 m hat döşeyen Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün son 3,5 yılda döşediği hat 50 bin metreye ulaştı.

Şehrin muhtelif noktalarında kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ihtiyacı olan bölgelere müdahale eden ekipler; yıl içerisinde 9 bin 500 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, yaklaşık 8 bin metre içme suyu hat imalatı gerçekleştirdi. 

Su kayıp ve kaçaklar ile mücadele çalışmalarını yürüten ekipler, su baskınlarını önlemek için ihtiyaç duyulan noktalarda kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniledi. Altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağını haritalandıran ekipler,  akustik dinleme cihazı ile yer altını dinledi. Yıl boyunca özellikle gece mesaisi şeklinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında 43 adet kayıp ve kaçak tespit edilerek anında müdahale edildi.

 Geçtiğimiz yıl Aksu Mahallesi’nde su basınç sorununu çözen ekipler, bu yıl Feslikan bölgesinde su basınç ve su kesintileri için çalışma yaptı.  Vatandaşların mağduriyetini en aza indirgemek için su kesintileri, vanalama yöntemi ile kontrol altına alındı. Olası su baskınlarını önlemek amacı yaklaşık 35 bin m kanalizasyon ve yağmurlama hattı temizlendi.

30 Milyon Euro’luk Proje Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çankırı Atık Su Projesi kapsamında yapılan “Çankırı Atık Su Projesi, Atık Su Kolektörleri ve Bağlantıları Projeleri”nin yapım işleri başlayarak Atık Su Arıtma Tesisi’nde mobilizasyon işlemleri tamamlandı. Saha dolgusu işleri %90 seviyelerine ulaşan alanın zemin etüt çalışmaları tamamlanarak dizayn çalışmaları devam ediyor. Proje onaylarına müteakiben inşa çalışmalarına başlanacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022, 14:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Soru
Soru - 1 yıl Önce

Metroloji karşısı Köprü çıkışı kavşak yapılmadı ülkenin hiç bir yerinde böyle köprü çıkışı yoktur köprünün karşısı duvar
hiç kimsenin umurunda değil kaç yıl oldu bu köprü yapılalı??

Kavşak
Kavşak - 1 yıl Önce

Karatekin Ortaokulu yanına kavşak neden yapılmıyor? Halk sıkıntı yaşıyor aşiyan köprüsünden devlet büyükleri geçmiyor anlaşılan

SIRADAKİ HABER