banner198

Çankırı Belediyesinin Engel Tanımaz Projesi başladı

Çankırı Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Çankırı Belediyesinin Engel Tanımaz Projesi başladı
banner145

Çankırı Belediyesinin Engel Tanımaz Projesi başladı

Çankırı Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde önemli bir projeyi hayata geçirdi. 2022 yılında Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP)’na başvuran Çankırı Belediyesi, başarılı bulunan “Çankırı'da Engelli Bireylerin İş Gücü Açısından Güçlenmesi” projesini başlattı. Avustralya Büyükelçiliğinin yardım bütçesinden finanse edilen proje kapsamında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage ve beraberindeki heyeti ağırladı. Engeli olan bireyler ile bir araya gelen heyet, Çankırı Belediyesinin Çankırı’da yaşayan engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri hakkında bilgi aldı. Sosyal Tesis’te samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşme, yerinde incelemeler ile devam etti.

Çankırı'da yaşayan 18-35 yaş arası engelli bireylerin sosyal hayata uyumunun artırılması amacı ile geliştirilen proje kapsamında; engeli olan bireylere Çankırı Belediyesi bünyesinde oyuncak yapımı ve dikiş, bilgisayar ve kafe hizmetleri kursları verilecek.  10’ar kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitimlerin mekânı ise Çankırı Belediyesi üretim atölyesi ve sosyal tesisler olacak. Engelli bireylerin iş gücü konusunda geliştirilmesine olanak sağlayacak proje kapsamında gençlerin ailelerine yönelik “Bedenimi Tanıyorum ve Mahremiyet” eğitimleri de verilecek.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ev sahipliğinde üretim atölyesini ziyaret eden konuklar, çalışmaları yerinde inceledi. Engeli olan gençler, üretim atölyesinde görev yapan personel ile birlikte, online satış programına dahil edilen oyuncakların yapımına yardım etti.

Engelli vatandaşlar ile ilgili Çankırı’da beklentilerinin üzerinde bir çalışma gördüklerini ve başvurular arasında en çok etkilendikleri projenin Çankırı Belediyesine ait olduğunu söyleyen Avustralya Büyükelçisi Miles Armitage, “Avustralya Büyükelçiliği olarak çok değerli eğitim programlarıyla Çankırı Belediyesi’ne engelli bireylerin güçlenmesi ve topluma aktif katılımı için verdiğimiz destekten çok gurur duyuyoruz. Projemizin açılışını Dünya Down Sendromu Günü’nde yapmış olmak da bizim için ayrıca onur verici.” ifadelerine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2023, 15:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
hazar
hazar - 1 yıl Önce

güzel site

SIRADAKİ HABER