banner198

Çankırı'da art arda korkutan deprem!

Çankırı, merkez üssü Çerkeş Hacılar ve Yeşilöz köyü olduğu öğrenilen 4.9 ve 5.1 büyüklüğünde depremlerle sarsıldı.

Çankırı'da art arda korkutan deprem!
banner145

Çankırı, merkez üssü Çerkeş Hacılar ve Yalıözü köyü olduğu öğrenilen yerin 5 kilometre derinliğinde 4.9 ve 5.1 büyüklüğünde ilksel depremlerle sarsıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre ilk sarsıntı saat 09.00’da Çerkeş Hacılar’da gerçekleşti. Yerin 5.5 km derinliğinde 4,9 büyüklüğündeki ilk sarsıntının ardından 3 dakika sonra saat 09.03'te merkez üssü Çerkeş Yalıözü köyü olan 5.0 km derinliğinde ve  5.1 büyüklüğünde daha şiddetli ilksel deprem meydana geldi. Sarsıntı Çankırı ve civar illerde de hissedildi.

Deprem'in merkez üstü Çerkeş'te can kaybı yaşanmazken, bazı binalarada hafif maddi hasarlar meydana geldiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bazı ahşap köy evlerinin dış cephelerinde çatlaklar meydana geldiği, bazı metruk halde bulunan evleriin tuğla duvralarının yerinden sökülere sokağa düştüğü görüntülendi. Yine bir marketin raflarındaki ürünler yere savruldu.

Not: Grafik Kandilli tarafından revize edildi

Yer sarsıntıları gelmeye devam ediyor-

Çankırı bölgesinde yer sarsıntıları olmaya devam ediyor. Saat 14.08'de merkez üssü Kurşunlu Sünürlü köyü olan 2,3 şiddetin hafif şiddetli depremin ardından saat 14.45'te merkez üssü Çerkeş Yalıözü köyü olan 4.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2019, 15:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emre
Emre - 5 yıl Önce

Geçmiş olsun.Sarsıntı Boludanda hissedildi.

SIRADAKİ HABER

banner304