banner198

Çankırı'da öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için hijyen malzemesi üretiyor

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hijyen malzemesi üreterek deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderdi.

Çankırı'da öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için hijyen malzemesi üretiyor
banner145

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hijyen malzemesi üreterek deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderdi. Çankırı MTA deprem bölgesindeki vatandaşlara desteklerini sürdürüyor.

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Metal Teknolojisi ekibi tarafından hazırlanan 115 adet çadır sobası ve 5 ton odun deprem bölgesine gönderilerek destek sağlanmıştı. Şimdi de okulun kimya bölümü öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip deprem bölgelerine hijyen malzemesi desteği sağlıyor.

Depremden etkilenen vatandaşların genel temizlik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi alan öğretmen ve öğrencileri tarafından 9 Mart 2023 tarihinde 1000 kg çamaşır suyu, 750 kg genel temizlik malzemesi ve 225 kg sıvı sabun hazırlanarak Hatay iline gönderildi.

Ayrıca, 21 Mart 2023 tarihinde ise üretimi gerçekleştirilen 1000 kg çamaşır suyu, 1000 kg genel temizlik, 350 kg sıvı sabun deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Okul bünyesinde gerçekleştirilen yardım çalışmaları hakkında konuşan Çankırı MTAL Okul Müdürü Abdurrahman Şayık, depremin yaşandığı ilk andan itibaren okulun imkânlarına yardımseverlerin desteğini de ekleyerek hızla çalışmalara başladıklarını, ısınma ve temizlik gibi hayati önem arz eden konularda gerekli malzemelerin üretimini gerçekleştirerek bölgeye ulaştırdıklarını ifade etti.  Şayık, bu süreçte kendilerine destek sağlayan eğitim paydaşlarına teşekkür etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2023, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER