banner198

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Harun Çiftçi Çankırılıların aklıyla alay ediyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin son dönemde yaptığı daha doğrusu yapamadığı icraatlar Çankırı kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Harun Çiftçi Çankırılıların aklıyla alay ediyor!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin son dönemde yaptığı daha doğrusu yapamadığı icraatlar Çankırı kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor.

Katil devlet İsrail’in Filistin halkına uyguladığı soykırıma tepki göstermek amacıyla birçok kurum İsrail menşeili mallar ve terörist İsrail’e destek veren ülkelerin kurumlarına boykot kararı aldı.

Rektör Çiftçi, boykot kampanyasına da “öğrenci ve personelimizin kartlarını milli ödeme yöntemi TROY’a geçiriyoruz” diye kendi ismiyle sosyal medya hesaplarından popülizm yaptı.

Oysa ki, Çankırı Karatekin Üniversitesi tam 5 yıl önce yani Ağustos 2018’ de söylenen uygulamayı ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ekonomik ambargoyu protesto için zamanın Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı önderliğinde yapmış ve TROY’u Türkiye’nin gündemine sokan ilk devlet kurumu olmuştu.

O dönem TROY’un üst yöneticileri de bir öğrenci topluluğunun organizasyonu ile ÇAKÜ’ye gelmiş tanıtım yapmış ve öğrencilerin etkinliklerine sponsor olmuştu.

Tüm bunlar olmamış gibi kurumsal hafızayı yok sayan ve kamuoyunun balık hafızalı olduğunu düşünen Rektör Çiftçi, ÇAKÜ ilk defa TROY’a geçiyormuş gibi sosyal medya üzerinden algı yapmaya çalıştı.

Rektör Çiftçi’nin bu tutumu Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker ve Radyo Neşe İmtiyaz Sahibi Turan Harmancı’nın 99.55 Radyo Neşe, Çankırı Postası Youtube ve Facebook Çankırı Postası TV üzerinden yaptıkları canlı yayın “Gündem Özel” programında eleştiri konusu oldu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, Rektör Çiftçi’nin bu tutumunun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi.

“ Biz Çankırı insanı olarak misafirperver ve sessizizdir ama aklımızla alay edilmesini de kabul etmeyiz. Sayın Harun Çiftçi, kendi kurumunun 5 yıl önce yaptığı ve ülkenin gündemine soktuğu bir uygulamayı popülizm yapmak ve ikinci dönemde tekrar seçilmek adına yukarılara şirin gözükmek için ilk defa yapmış gibi algı yapmaya çalışıyor. 

Bu en hafif tabirle vefasızlık ve önceki dönemde görev yapan başta dönemin rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı olmak üzere tüm Çankırı’ya saygısızlıktır. Ben Çankırılı bir gazeteci olarak bunu kabul etmiyorum. Benim şehrimin üniversitesi sizin algı sahanız ve egonuzu tatmin edeceğiniz bir yer değildir. Çankırı Karatekin Üniversitesi zaten 5 yıl önce TROY’a geçmiştir. Yani bu sizin düşünüp yaptığınız bir şey değildir. Ben buna TROY lamak değil, Çankırı halkını TROLLEMEK derim. Bu da hiç hoş bir şey değil.”

Rektör Çiftçinin kendisini yükseklerde görmesinindi ayrı bir handikap olduğuna vurgu yapan Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, “ Rektör Çiftçi bir basın toplantısında gazetecilerin kendisine ulaşamamaktan şikayet etmeleri üzerine,“Ben kayıtlı olmayan numaraları açmıyorum. Bana özel kalem üzerinden ulaşın. Ayrıca ben Cumhurbaşkanına 1.5 metre mesafede oturuyorum, herkesin telefonunu açamam” demesi üzerine iplerin koptuğunu ve bu yaklaşımın hiçte hoş olmadığını söyledi.

Şeker, “ Sayın hocam bir gazeteci sizi niye arar? Üniversitenin bir problemini, bir öğrencinin sıkıntısını çözmek için arar. Ben şehrin gazetecisi olarak Belediye Başkanına, valiye, bakana ulaşırken size ulaşamıyorsam burada sizde bir sorun vardır. “ dedi.

Rektör Çiftçi’nin vefasızlık gösterdiğinin de altını çizen Ercan Şeker, “ ÇAKÜ’de Rektör yardımcılığı, dekanlık yapmış Çankırı’nın ve ülkenin yetiştirdiği en önemli tarihçilerden olan ve Çankırı ile yatıp kalkan Prof. Dr. Ahmet Özcan’ı yaptığı baskılarla Çankırı’dan uzaklaştırdı. Ahmet Özcan Çankırı için büyük bir değerdir. Ben kendisine yapılan bu vefasızlığı kabul etmiyorum.” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca Rektör Çiftçi’nin üniversiteye alımlarda hemşericilik ve akraba atamaları iddiaları olduğu, öğretim elemanlarına mobing yapıldığı gibi iddiaların olduğu bilgilerinin de geldiği bu iddiaların ileriki programlarda dile getirileceği ifade edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 17:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
.....
..... - 5 ay Önce

Çankırı'nın yetiştirdiği kıymetli evlatlarının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mehmet
Mehmet @..... - 5 ay Önce

kim bu adamlar mı onlar ancak rüyalarla görev alır rüyalardan görev verirler

Çtn
Çtn - 5 ay Önce

Rektör çok iddialı bir ünvan, reflektör olmasın o. Günümüz Türkiyesi de yönetenlerin reflektörleri tam da olması gerektiği gibi...

Asım serbes
Asım serbes - 5 ay Önce

Cankirimizin gururu Ercan bey

Xyz=abc
Xyz=abc - 5 ay Önce

Ercan beye teşekkürler

SIRADAKİ HABER