banner198

Çankırı Valisi Taşolar’dan 100. Yıl mesajı!

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Çankırı Valisi Taşolar’dan 100. Yıl mesajı!
banner145

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Taşolar mesajında şunları kaydetti:

Tarihi nice zaferlerle dolu aziz Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde büyük fedakarlıklar göstererek kazandığı Kurtuluş Savaşı neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmenin haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmeyen milletimiz “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek canını, kanını, her şeyini ortaya koymuş; yediden yetmişe birlik olarak eşsiz bir zafer kazanmıştır. Aziz milletimiz, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda içinde bulunduğu şartları düşünmedenvermiş olduğu destansı mücadele ile şanlı tarihimize büyük bir zafer daha eklemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden dirilişi olmuştur. Yüzyıl önce bu coğrafyada bir fidan olarak doğan Cumhuriyetimiz bugün 100 yıllık ulu bir çınara dönüşmüş; bölgesinde ve dünyada istikrarın simgesi konumuna gelmiştir. Geçen yüz yılda hayatın her alanında yapılan atılımlarla dünyanın sayılı devletlerinden biri olmuştur.

Binlerce yıllık devlet geleneğine sahip yüce Türk milletinin mensupları olarak bizler, bu kazanımların hangi zorluklarla ve hangi şartlarda elde edildiğinin her daim bilincinde olmalıyız.Bizi biz yapan değerlerimize sıkı sıkıya sarılmalı; Cumhuriyetimize hayat veren ruhu dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de yaşatmalıyız. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğe yön veremezler. Gelecek nesillerimizi bu doğrultuda yetiştirmeyi en büyük sorumluluk olarak görmeliyiz.

Cumhuriyetimize sahip çıkmak, devletimizin ve milletimizin aydınlık yarınları için çalışmak, canları pahasına bizlere bu vatanı emanet eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borcumuzdur. Bu bilinçle hareket ettiğimizde Türkiye Cumhuriyeti 100 yıldır olduğu gibi bundan sonrada nice yüzyıllar dimdik ayakta duracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor; başta milli mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusuGazi Mustafa Kemal ATATÜRKolmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER