banner198

Çankırı’da 19 Mayıs Töreninde İstiklal Marşı Krizi!

Çankırı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması çerçevesinde Atatürk anıtında düzenlenen törende İstiklal Marşı okunmamasına CHP Çankırı İl Başkanı ilhan Tekin tepki gösterdi.

Çankırı’da 19 Mayıs Töreninde İstiklal Marşı Krizi!
banner145

Çankırı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması çerçevesinde Atatürk anıtında düzenlenen törende İstiklal Marşı okunmamasına CHP Çankırı İl Başkanı ilhan Tekin tepki gösterdi.

Gençlik ve Spor İI Müdürlüğü önünde başlayıp Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş sonrasında, Türk Bayrağı göndere çekilmeyip, İstiklal Marşı okunmadan program başladı. Vali Abdullah Ayaz konuşması sonrasında katılımcıların ve gençlerin bayramını kutlayarak alandan ayrıldı. Daha sonra Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektiren AK Parti Çankırı teşkilatı ve beraberindekilere CHP Çankırı II Başkanı İlhan Tekin sert tepki gösterdi. Törenin kutlama programına uygun yapılmamasına tepki gösteren Tekin, Çankırı Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu’na seslenerek “Burada Show yapmaya mı geldiniz?” diye bağırdı. Tekin, "19 Mayıs'ın gereği neyse, bayrağı göndere çekersin, İstiklal Marşı'nı okursun, ondan sonra programını yaparsın.' dedi. Tekin’in tepkisine Emin Akbaşoğlu sessiz kalırken Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu, İlhan Tekin ile ağız dalaşına girişti. Vekil Çivitcioğlu, “ Sözlerine dikkat et. Herkes haddini bilsin. “dedi. Çivitcioğlu” Bizi size saygı gösteriyorsak sizde bize saygı göstereceksiniz” diye konuştu. İlhan Tekin,” Saygı bayrağa ve 19 Mayıs’a, ben saygının ne olduğunu çok iyi biliyorum” dedi. Çivitcioğlu, “ Biz sizin ne olduğunuzu biliyoruz” cevabını verdi. CHP’li Tekin’de” Sen benin ne olduğumu bilemezsin benim 7 sülalemi araştır sen” diye çıkıştı. Bu sırada Akbaşoğlu, Çivitcioğlu’nu eliyle yatıştırmaya çalıştı.

Tekin'in tepkisi sonrasında Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi. CHP ve İYİ Parti'de Atatürk Anıtı'na alternatif çelenk koydu.

 CHP İl Başkanı AK Partili vekil tartıştı!

Tartışma sonrası basın mensuplarına olayla ilgili  açıklamada bulunan Tekin, "Tüm gençlerden özür diliyorum. Bürokrasinin burada yaptığı hareket çok yanlış. Biz buraya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını anmak için geldik. Biz buraya, bağımsızlığa ilk adımın atıldığı günü kutlamak için geldik. Biz, ne Amerikan mandası ne emperyalizmin kabul etmediği günün yıl dönümünde buraya geldik. Fakat hükümet yetkilileri ve bürokrasi burada çok yanlış yaptı. Keşke yapmasaydı. Fotoğraf çekilecek, demeçler sunulacak ama hepsinin yeri ve zamanı var. Çekersin bayrağı, okursun İstiklal Marşını, sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılır. Normal etkinlikler yapılır. Bizim protestomuz bunaydı. Bütün gençlerden, halkımızdan özür diliyorum. Bayramın adabına göre kutlanmayışına bizim protestomuz. Başka bir kimseye değil. Ne gençliğe ne bürokrasiye. Bayramın adabına göre kutlanmadığına bizim şikayetimiz. Herkes sizi biliyor. Sayın vekile de çok kırıldım. Ben seni biliyorum' diyor. Vekile yakıştıramadım. Yine de saygıda kusur etmeyelim." ifadelerini kullandı

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 01:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adsiz
Adsiz - 3 yıl Önce

Tek haddini bilecek varsa civitcioglu istiklal marşı dan ve bayrak göklere çekilmekten rahatsız olan kim varsa haddini bilecek CHP il başkanına teşekkür ederim

Adsiz
Adsiz - 3 yıl Önce

Helal olsun chp il başkanına.. burda chp ak parti mhp meselesi değil.19 mayis ve istiklal marşı okunacak o bayrak çekilecek.cocuga sorsan bunu görev bilir..hemen savunmaya geçmeyelim.tekrar helal olsunnn ..

Haklı
Haklı - 3 yıl Önce

Haklı

Başkan
Başkan - 3 yıl Önce

Böylesi bir günde sadece provakatif hareket için oraya gelmişler orada chplilerin söylemleri tamamen asılsız herkes resim çekindi orada belediye başkanıda çekindi neden bunu sadece AK partiye mal etmeye çalışıyorsunuz?

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Hdp ile kol kola gez gel burada şov yap klasik chp

Vatan
Vatan - 3 yıl Önce

Belediye başkanıda aynı şeyleri yaptı hiç ses yok maşAllah

Yusuf özdemir
Yusuf özdemir - 3 yıl Önce

Helal olsun size Bi bayramı bıle kutlayamiyorsunuz bu millet ne yapsın dah

Başkan
Başkan - 3 yıl Önce

Sevsinler sizin bayrak,istiklâl marşı sevginizi.Esas şov yapan CHP il başkanıdır.Merdi kıpti şecaat arzedeyim derken sirkatin söylermiş.Ne zamandan beri bayram programlarını vekiller yapıyormuş?vekilin ne kabahati var bunda,vali beye neden kükrememiş sahte Aslan.O kadar hassasiyeti varsa başkanın,vatan,bayrak,istiklâl marşı düşmanı,bebek,çocuk,asker,polis,öğretmen ve halk düşmanı PKK’nın meclisteki temsilcisi Hdp ile can ciğer kuzu sarması CHP ve genel başkanına göstersin tepkisini.Hiç kimse Ak Parti ve onun milletvekillerinin vatan,bayrak ve istiklâl marşı hassasiyeti ve sevgisini sorgulanamaz.Hele hele CHPli il başkanı asla.

SIRADAKİ HABER